Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 13:15

Slovaški premier ostaja na intenzivni negi

Slovaški premier Robert Fico ostaja na intenzivni negi v bolnišnici v Banski Bystrici, kamor so ga prepeljali v sredo po strelskem napadu. Odhajajoča slovaška predsednica Zuzana Čaputova je za torek k sebi povabila predstavnike vseh strank, da bi skušali skupaj najti rešitev za zmanjšanje napetosti v državi.

Slovenija gospodarstvo 13:07

Turistična ponudba Nove Gorice kmalu bogatejša za zeleni center

Mestna občina Nova Gorica je aprila lani od ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobila 350.000 evrov za ureditev zelenega vstopnega centra v turistično varovano območje Lijak. Projekt je zdaj v fazi izdelave projektne dokumentacije, novost pa bo po navedbah občine pomembno obogatila lokalno turistično ponudbo.

Slovenija gospodarstvo 13:04

Na GZS o vajeništvu kot naložbi v skupno prihodnost

Vajeništvo je veliko več kot le oblika izobraževanja, je naložba v skupno prihodnost, je na današnjem Festivalu vajeništva na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) povedala generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal. Pristojni na ministrstvu za izobraževanje medtem napovedujejo prizadevanja za dodatne izboljšave sistema.

Slovenija 12:55

V šempetrski bolnišnici odprli nove prostore izobraževalnega centra

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica so danes odprli nove prostore Simulacijsko zdravstveno-izobraževalnega centra. Kot so ob tem izpostavili v bolnišnici, gre za veliko naložbo v znanje. Tega na različnih delavnicah ponujajo tako za strokovno kot splošno javnost, letos se je izobraževanj udeležilo že več kot 800 ljudi.

kultura 12:43

Na festivalu Big Arhitektura razglasili zmagovalce

S podelitvijo nagrad se je v četrtek zaključil dvodnevni festival Big Arhitektura Ljubljana. Na zaključni prireditvi so razglasili prejemnike nagrad v kategorijah arhitektura in interier, ki jih je prejelo 13 ustvarjalcev. Iz Slovenije je nagrado v kategoriji interier prejel ljubljanski bistro Aftr.

Slovenija 12:43

Fajon ob 75. obletnici Sveta Evrope poudarila pomen vrednot te organizacije

Obletnica Sveta Evrope predstavlja priložnost, da se spomnimo na pomen vrednot in norm te organizacije, je v luči 75. obletnice Sveta Evrope danes v Strasbourgu poudarila zunanja ministrica Tanja Fajon. Na zasedanju odbora ministrov je sicer s kolegi med drugim sprejela prvi globalni instrument na področju umetne inteligence in človekovih pravic.

gospodarstvo 12:42

Udeleženci bančne konference o nujnosti združevanja kapitalskih trgov

Na mednarodni konferenci Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope so se govorci strinjali, da je v Evropi nujno treba narediti nadaljnje korake na poti do bančne unije in do unije kapitalskih trgov. Le tako bodo ti lahko podpirali podjetja in gospodarstva na poti razvoja, so poudarili.