Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet kultura 9:41

Coppolov Megalopolis v Cannesu sprejeli z žvižgi in aplavzom

Hollywoodski velikan in v preteklosti že z dvema zlatima palmama nagrajeni Francis Ford Coppola se je v četrtek vrnil na filmski festival v Cannesu s svojim dolgo pričakovanim filmom Megalopolis in naletel na mešan odziv. Nekateri filmski zvezdniki pa so se na festivalu na diskreten način odzvali tudi na vojno v Gazi.

svet 9:35

V Gazo prek ameriškega pomola prispela prva pomoč

V Gazo je danes zjutraj prek ameriškega začasnega pomola prispela prva pomoč, je sporočila ameriška vojska. Izraelske sile so sicer ponoči nadaljevale napade na cilje v enklavi, vključno z Rafo. Palestinska tiskovna agencija Wafa je poročala o številnih smrtnih žrtvah, najmanj en Palestinec je bil ubit tudi na zasedenem Zahodnem bregu.

kultura 9:29

V Kopru odpirajo razstavo o nesnovni kulturni dediščini Istre

V koprski palači Belgramoni Tacco Pokrajinskega muzeja Koper bodo ob 12. uri odprli gostujočo razstavo Nesnovna kulturna dediščina Istre na državnem in Unescovem seznamu. Razstavo obsegajo panoji, del je tudi v digitalni obliki. Na ogled bo do 12. junija.

svet 9:22

Italijanski pokrajini Videm in Pordenone prizadele poplave

Italijanski deželi Furlanija-Julijska krajina (FJK) in Benečija so v noči na danes prizadela huda neurja in močni nalivi, ki so povzročili poplave v več občinah v pokrajinah Videm in Pordenone. V Lombardiji so o poplavah poročali že v noči na četrtek. V pokrajini Como pogrešajo moškega, ki ga je odnesla voda.

Slovenija 9:19

Reke ponoči najbolj naraščale na Štajerskem, Drava še nekoliko narašča

Nočne vremenske in hidrološke razmere so bile ponoči skoraj povsem v skladu z napovedmi. Reke so narasle zlasti na Gorenjskem ter v severovzhodni Sloveniji. Najbolj so izstopale na Štajerskem, predvsem Drava, ki je zaradi napovedanega povečanega pretoka iz Avstrije močno narasla in se že razliva na posameznih območjih ob strugi.