Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

Slovenija 11:19

Računsko sodišče le delno zadovoljno z ukrepi ŠOU v Ljubljani

Računsko sodišče je le delno zadovoljno s popravljalnimi ukrepi, ki jih je Študentska organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani izvedla po tistem, ko je njihova lanska revizija pokazala, da je bil ŠOU v Ljubljani pri zastopanju interesov in pravic študentov v revidiranem obdobju med 1. januarjem 2020 in 30. junijem 2022 neučinkovit.

svet 11:19

Madrid in London bliže dogovoru glede Gibraltarja

Madrid in London sta po četrtkovih pogovorih glede Gibraltarja sporočila, da sta bliže dogovoru o prihodnjih pravilih o prostem pretoku blaga in ljudi med to britansko enklavo in Španijo po brexitu. Strani si namreč skupaj z Brusljem prizadevata doseči končni sporazum med EU in Združenim kraljestvom glede Gibraltarja.

svet gospodarstvo 11:18

Eurostat potrdil 2,4-odstotno aprilsko inflacijo v območju z evrom

Letna inflacija v območju z evrom je aprila znašala 2,4 odstotka, kar je enako marčni, je v drugi oceni potrdil Eurostat. Aprila lani je bila 7,0-odstotna. V EU je aprila inflacija znašala 2,6 odstotka, aprila lani pa 8,1 odstotka. Najvišjo inflacijo so beležili v Romuniji, najnižjo pa v Litvi.

Slovenija kultura 11:02

Pred odprtjem muzeja sodobne umetnosti na Bledu potrebna še ureditev okolice

Gradnja novega muzeja sodobne umetnosti na Bledu se zaključuje, investitorje pa skrbi, da zaradi dolgotrajnih postopkov pri sprejemanju sprememb občinskega prostorskega načrta ne bodo mogli pravočasno urediti okolice muzeja. Predlog je po javni razgrnitvi sedaj v fazi pridobivanja soglasij nosilcev urejanja prostora.

Slovenija 11:01

Damjana Žuglja ni bilo na zaslišanje pred preiskovalno komisijo

Komisija DZ, ki preiskuje sume vmešavanja politike v delo policije in drugih organov, bi morala danes zaslišati Damjana Žuglja, ki je v času nekdanje vlade Janeza Janše opravljal funkcijo direktorja urada za preprečevanje pranja denarja, a Žuglja na zaslišanje ni bilo. Zato ga bodo znova povabili na eno od prihodnjih sej.

svet 11:00

V Gazo prek ameriškega pomola prispela prva pomoč

V Gazo je danes zjutraj prek ameriškega začasnega pomola prispela prva pomoč, je sporočila ameriška vojska. Izraelske sile so sicer ponoči nadaljevale napade na cilje v enklavi, vključno z Rafo. Palestinska tiskovna agencija Wafa je poročala o številnih smrtnih žrtvah, najmanj en Palestinec je bil ubit tudi na zasedenem Zahodnem bregu.

kultura 10:54

Na državnem tekmovanju otroških pevskih zborov zmaga pripadla Glasbeni šoli Koper

V Zagorju ob Savi je v torek potekalo 27. državno tekmovanje otroških pevskih zborov, kjer je na treh tekmovalnih koncertih nastopilo 19 zborov iz cele Slovenije. Ocenjevala jih je petčlanska žirija. Najboljši zbor je otroški pevski zbor Glasbene šole Koper in podružnice Izola z zborovodkinjo Kristino Babič, ki je prejel še več posebnih priznanj.