Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 10:03

Plenković saboru dostavil imena ministrov bodoče hrvaške vlade

Mandatar in dosedanji predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je v četrtek zvečer saboru dostavil imena novih ministrov. Večina dosedanjih ministrov ostaja del vlade, med njimi tudi zunanji minister Gordan Grlić Radman. Sabor bo o sestavi nove vlade in njenem programu razpravljal danes, po razpravi pa bodo poslanci glasovali o zaupnici.

gospodarstvo 10:00

Kumer: Prehod na zeleno energijo nujen in neizogiben

Prehod na zeleno energijo je po besedah okoljskega ministra Bojana Kumra nujen in neizogiben, biti pa mora pravičen in vključujoč. Kot je poudaril ob začetku ministrskega srečanja na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo, ki poteka na celjskem sejmišču, je treba prihodnjim generacijam zagotoviti zdrav in čist planet.

kultura 10:00

Z opero Tosca nov poklon SNG Maribor spominu na Puccinija

Ob koncu letošnje sezone bodo v Operi in Baletu SNG Maribor danes uprizorili Tosco Giacoma Puccinija, ki je skladateljeva četrta opera, s katero bo mariborsko gledališče obeležilo stoletnico njegove smrti. V uprizoritvi pod taktirko Gianluce Martinenghija in v režiji Piera Francesca Maestrinija bo v naslovni vlogi nastopila Rebeka Lokar.

Slovenija 9:58

Murskosoboški tožilki izrekli ukrep prenehanja funkcije

Tožilki na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti Anici Šoštarič je disciplinsko sodišče vrhovnega državnega tožilstva odvzelo tožilsko funkcijo, poroča murskosoboški Vestnik. Odločitev je posledica več disciplinskih postopkov, v katerih je bila Šoštarič obravnavana. Na odločitev se je sicer po pisanju Vestnika že pritožila.

gospodarstvo 9:57

Evropske borze ob koncu tedna v rdečem

Indeksi na evropskih borzah so se v uvodnem delu današnjega trgovanja znižali. Vlagatelji so previdni pred današnjo objavo evropskega statističnega urada Eurostat, ki bo sporočil drugo oceno aprilske inflacije v območju z evrom in v celotni EU.

šport 9:50

Predsednik Fife Infantino branil klubsko SP 2025

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je ob kritikah združenj nogometnih igralcev na kongresu Fife v Bangkoku branil naslednje klubsko svetovno prvenstvo, ki bo potekalo med junijem in julijem 2025 v ZDA z 32 ekipami, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 9:48

Francoska policija ustrelila moškega, ki naj bi poskušal zažgati sinagogo

Policija je davi v mestu Rouen na severozahodu Francije ustrelila oboroženega moškega, ki je poskušal zažgati sinagogo, je sporočil francoski notranji minister Gerard Darmanin. Policisti naj bi na kraj dogodka prišli po obvestilu, da se v bližini sinagoge vali dim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.