Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

Slovenija 10:44

Namesto Monike Pekošak v poslanske klopi odslej Branko Zlobko

Namesto Monike Pekošak, ki ji je funkcija poslanke Svobode prenehala aprila, bo funkcijo poslanca opravljal Branko Zlobko, so sporočili iz Državne volilne komisije. Pekošak je odstopila iz osebnih razlogov, Zlobko pa je državni volilni komisiji potrdil, da sprejema mandat poslanca za preostanek mandatne dobe DZ namesto Pekošak.

gospodarstvo 10:38

IEA opozarja na tveganje pomanjkanja bistvenih energetskih mineralov

Cene mineralov, bistvenih za zeleni prehod, so se znižale na raven pred pandemijo covida-19, saj je dobava dohitela in presegla povpraševanje. Če gre za dobro novico za potrošnike, pa bi to lahko še dodatno vodilo v neustrezne naložbe, kar bi povzročilo pomanjkanje mineralov, je danes opozorila Mednarodna agencija za energijo (IEA).

šport 10:29

Štirje slovenski polfinali v Šanghaju

Športni plezalci so v prvem kvalifikacijskem krogu za nastop na olimpijskih igrah v Parizu v Šanghaju opravili s predtekmovanjem. Od osmih Slovencev so se v sobotni polfinale uvrstili štirje Luka Potočar in Anže Peharc pri moških ter Lucija Tarkuš in Mia Krampl pri ženskah.

Slovenija 10:28

V Marezigah 51. praznik refoška in slovenske Istre

Od danes do nedelje bo v Marezigah tradicionalni praznik refoška in slovenske Istre, namenjen ohranjanju istrske identitete in spodbujanju vinogradništva. Današnji dan je namenjen strokovni javnosti, sobota mladim, nedelja pa družinskemu druženju, so sporočili organizatorji.

svet 10:21

Lihtenštajn legaliziral istospolne poroke

Parlament v Lihtenštajnu je v četrtek skoraj soglasno podprl legalizacijo istospolnih porok, s čimer je kneževina postala 22 država v Evropi, kjer se lahko istospolni pari zakonito poročijo, poroča bruseljski portal Politico.

Slovenija 10:19

Na ljubljanskem okrožnem sodišču znova prejeli klic o podtaknjeni bombi

Alarm za preplah je danes ponovno prekinil delo ljubljanskega okrožnega sodišča, saj so okoli 8.30 prejeli anonimni klic v tujem jeziku, da je v sodni stavbi eksplozivno telo oziroma bomba. Prostore sodišča so izpraznili in zavarovali, policija pa je začela pregled stavbe, so objavili na spletni strani ljubljanskega okrožnega sodišča.

gospodarstvo 10:17

Petrol za ukinitev regulacije cen ali dvig marž na povprečje EU

Predlagana nova uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov bo še zaostrila negativne učinke regulacije cen na poslovanje, so prepričani v Petrolu. Glede na tržne razmere regulacija po njihovi oceni ni več potrebna, v primeru njenega podaljšanja pa si želijo dvig dovoljenih marž na evropsko povprečje. Trenutno so najnižje v EU, opozarjajo.