Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 11:40

Ljubljanska borza: Rast Pozavarovalnice Sava, padec Petrola

Trgovanje na Ljubljanski borzi je dopoldne obarvano zeleno. Indeks SBI TOP je ob 11.30 pridobival pol odstotka. Medtem ko delnica Pozavarovalnice Sava po objavi spodbudnih četrtletnih poslovnih izidov družbe s petodstotno rastjo najbolj dviguje indeks, se delnica Petrola ob padcu prihodkov in dobička v četrtletju ceni za en odstotek.

šport 11:37

Čeh, Šutej, Apostolovski in Horvat v nedeljo na diamantni ligi v Maroku

Kristjan Čeh, ki je na atletski diamantni ligi v Dohi 10. maja v metu diska zmagal s 70,48 m, bo na čelu slovenske četverice za nedeljsko tekmovanje na naslednji tekmi te najprestižnejše serije svetovnih mitingov v Marakešu v Maroku. Tekmovale bodo tudi Tina Šutej, Lia Apostolovski in Anita Horvat.

svet 11:33

Na nemirno Novo Kaledonijo prispele varnostne okrepitve

Nemiri na Novi Kaledoniji se umirjajo, so danes sporočile tamkajšnje francoske oblasti. Na čezmorsko ozemlje v Tihem oceanu so medtem prispeli dodatni francoski vojaki in policisti. Nasilni protesti so na otočju izbruhnili zaradi načrtovanih sprememb ustave o volilni pravici, ki jim oporekajo staroselci.

Slovenija 11:33

V stanovanju Mariborčana zasegli 68 sadik konoplje

Mariborski policisti so v četrtek v hišni preiskavi na podlagi odredbe tamkajšnjega sodišča, opravili hišno preiskavo pri 58-letniku iz Maribora in v prirejenem prostoru za gojenje prepovedane droge v njegovem stanovanju zasegli 68 sadik konoplje. Ob tem so moškemu zasegli tudi pripomočke za gojenje.

Slovenija 11:30

Po lažni najavi bombe v ljubljanski sodni stavbi ponovno nadaljujejo delo

Na ljubljanskem okrožnem sodišču so danes okoli 8.30 prejeli anonimni klic v tujem jeziku, da je v sodni stavbi eksplozivno telo oziroma bomba. Ob pregledu stavbe so policisti ugotovili, da je šlo za lažno najavo, tako sodišče, ki je bilo nekaj časa zaprto, ponovno nadaljuje delo, so zapisali na spletni strani sodišča.

gospodarstvo 11:29

Teslina berlinska tovarna z dovoljenjem za širitev

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je dobil dovoljene za načrtovano širitev svoje tovarne v bližini nemške prestolnice. Podjetje je pozdravilo četrtkovo odločitev lokalnih oblasti v Gruenheideju, kjer se nahaja tovarna, da podprejo širitve, ki so ji močno nasprotovali tamkajšnji prebivalci in okoljski aktivisti.