Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 14:13

Kumer: Prehod na zeleno energijo nujen in neizogiben

Prehod na zeleno energijo je po besedah okoljskega ministra Bojana Kumra nujen in neizogiben, biti pa mora pravičen in vključujoč. Kot je poudaril ob začetku ministrskega srečanja na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo, ki poteka na celjskem sejmišču, je treba prihodnjim generacijam zagotoviti zdrav in čist planet.

šport 14:07

Tuchel bo po sezoni zapustil Bayern

Trener münchenskega Bayerna Thomas Tuchel je potrdil, da bo zapustil klub, kot je bilo dogovorjeno, kljub nedavnim pogovorom o morebitni spremembi te odločitve. Po več neuspehih je bilo februarja sporazumno dogovorjeno, da bo Tuchel odšel po tej sezoni, ki jo bo Bayern prvič po letu 2012 končal brez lovorike, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija 14:03

Iniciativa Poziv za Palestino od politikov pričakuje obsodbo genocida v Gazi

Predstavniki iniciative Poziv za Palestino so se danes srečali s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič in ji predali peticijo, v kateri pričakujejo, da se slovenski politiki jasno opredelijo do genocida Izraela nad Palestinci. Klakočar Zupančič je napovedala organizacijo humanitarne konference o kršitvah otrokovih pravic v Gazi.

Slovenija 13:54

V Brežicah spoštujejo odločitev upravnega sodišča

Občina Brežice spoštuje odločitev upravnega sodišča, ki je zavrglo njihovo tožbo zaradi predvidene postavitve izpostave azilnega doma na Obrežju, in se na odločitev ne bo pritožila, je danes povedal brežiški župan Ivan Molan. Ob tem sklep sodišča razume kot jasen signal vladi, da ne sme izvajati kakršnihkoli aktivnosti v zvezi z azilnim domom.

svet 13:49

ZN doslej prejeli le 12 odstotkov sredstev za pomoč Sudanu

Združeni narodi so prejeli le 12 odstotkov od okoli 2,5 milijarde evrov, potrebnih za pomoč prebivalcem Sudana, kjer že od aprila lani poteka vojna med vojsko in paravojaškimi silami, je danes opozoril tiskovni predstavnik urada ZN za usklajevanje humanitarnih zadev (Ocha) Jens Laerke. Dodal je, da številnim civilistom grozi lakota.

šport 13:41

Triglav po 19. naslov državnega prvaka, Mariborčani po drugega

V finalu končnice državnega prvenstva v vaterpolu se bosta pomerili ekipi Triglava in mariborskega Branika. Prva tekma bo na sporedu v soboto, ob 19.30, v Kranju, druga v sredo, 22. maja, v Mariboru in morebitna tretja prihodnjo soboto, spet v Kranju.