Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 8:11

Novomeški stanovanjski sklad objavil razpis za najem neprofitnih stanovanj

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Novo mesto je objavil razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Gre za 81 stanovanj v dveh stanovanjskih blokih na območju Podbreznika, ki bodo vseljiva v začetku leta 2025. Prosilci lahko vloge oddajo do 14. junija, so sporočili iz občine.

gospodarstvo 8:05

Chevron namerava opustiti črpanje nafte v Severnem morju

Ameriški naftni velikan Chevron namerava opustiti črpanje nafte v Severnem morju. V luči tega med drugim napoveduje prodajo lastniškega deleža v največjem naftnem polju v britanskem delu morja, ki se nahaja v bližini Shetlandskih otokov.

svet gospodarstvo 8:05

Slovenija v zadnjem lanskem četrtletju med državami z največjo rastjo izpustov

Izpusti toplogrednih plinov v EU so v zadnjem četrtletju leta 2023 skupaj znašali 897 milijonov ton ekvivalenta ogljikovega dioksida, kar je štiri odstotke manj kot v enakem obdobju predlani. Med državami z največjo rastjo izpustov je bila s 5,6 odstotka tudi Slovenija, je ta teden objavil evropski statistični urad Eurostat.

kultura 8:00

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Beletrina je izdala roman Kleopatra in Frankenstein avtorice Coco Mellors v prevodu Maje Lihtenvalner, pri založbi LUD Literatura je izšla zbirka poezije Drobne opazke Jureta Jakoba. Založba Sodobnost bralcem ponuja otroško knjigo Protideževna juha avtorice Majde Koren z ilustracijami Ane Maraž.

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče oviran promet na dolenjski avtocesti med priključkoma Trebnje zahod-vzhod proti Obrežju.

šport 7:56

Guček zmagal v Avstriji z novim izvrstnim časom na 400 m ovire

Matic Ian Guček iz celjskega Kladivarja je na atletskem mitingu v avstrijskem St. Pöltnu sinoči prepričljivo zmagal v teku na 400 m ovire in z 48,93 sekunde dosegel svoj tretji čas kariere in v slovenski zgodovini. Drugi je bil Mimoun Abdoul Wahab iz Belgije (50,02).

Slovenija 7:52

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 155 prometnih nesreč, od tega 14 nesreč z lahkimi poškodbami in šest s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 79 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.