Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 8:46

Florida in Dallas v tretji krog končnice lige NHL

Hokejisti Floride Panthers so drugi finalisti vzhodne konference končnice severnoameriške lige, kjer se bodo za mesto v finalu lige NHL pomerili z ekipo New York Rangers. Na drugi tekmi je po dveh podaljških slavilo moštvo Dallas Stars, ki je bilo z 1:2 boljše od ekipe Colorado Avalanche. Odločilni gol za goste je dosegel Matt Duchene.

svet 8:42

Trump se je udeležil maturitetne slovesnosti sina Barrona

Bivši ameriški predsednik ZDA in najverjetnejši kandidat republikancev na novembrskih preddsedniških volitvah Donald Trump se je v petek udeležil slovesnosti ob maturi najmlajšega sina Barrona, potem ko mu je newyorški sodnik Juan Merchan odobril premor na sojenju zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, poročajo ameriški mediji.

šport 8:30

Prtiček z Messijevem podpisom prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so v petek pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov oziroma 890.000 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 8:27

Newyorški borzni indeksi sklenili četrti teden rasti

Newyorški borzni indeksi so v petek sklenili četrti zaporedni teden rasti, predvsem zaradi dobrih novic o inflaciji in gospodarskih poročil vlade. Poročila o ublažitvi inflacije so obudila upanje o skorajšnjem nižanju obrestnih mer.

gospodarstvo 8:22

Kitajska za okrepitev nepremičninskega trga predlaga odkup komercialnih stanovanj

Kitajska, ki se še vedno sooča s krizo nepremičninskega trga, naj bi znižala najnižjo stopnjo predplačil za kupce prvih stanovanj, predlagala pa je tudi, da bi vlada odkupila poslovne nepremičnine. Peking želi s temi potezami oslabljeni stanovanjski trg rešiti iz dolžniške krize, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

šport 8:18

Čilsko-nemški obračun za naslov v Rimu

Znana sta finalista moškega teniškega mastersa v Rimu. Čilenec Nicolas Jarry je v petek premagal Američana Tommyja Paula z 2:1 v nizih in se prvič uvrstil v finale turnirja serije masters 1000. Za naslov se bo v Rimu boril proti Nemcu Alexandru Zverevu, ki je v prvem polfinalu premagal Čilenca Alejandra Tabila z 2:1 v nizih.