Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 9:30

Đorđević: Okolje za delovanje sodstva v letu 2023 ni bilo posebej spodbudno

Slovenska sodišča so lani poslovala stabilno, čeprav okolje za njihovo delo ni bilo posebej spodbudno, ob predstavitvi poročila o delu sodišč za leto 2023 izpostavlja predsednik vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević. Leto je zaznamovala neuresničitev ustavne odločbe o plačah sodnikov, neurejena prostorska problematika in nesprejem sodniške zakonodaje.

svet 9:26

Obilno deževje na zahodu Nemčije povzročilo poplave in zemeljske plazove

Zvezno deželo Posarje na zahodu Nemčije je prizadelo obilno deževje, ki je v petek povzročilo poplave in zemeljske plazove, zaradi katerih so morali evakuirati številne ljudi. Za zdaj ne poročajo o smrtnih žrtvah, se je pa en človek med evakuacijo poškodoval. Razmere so se davi nekoliko umirile, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 9:20

Schauffele ohranil vodstvo, Woods ni preživel reza

Aktualni olimpijski prvak Xander Schauffele je ohranil vodstvo tudi po drugem krogu drugega letošnjega majorja v golfu 106. prvenstva PGA, ki bo do nedelje potekalo na igrišču Valhalla v Louisvillu. Tiger Woods, Jon Rahm in Matt Fitzpatrick pa so bili med igralci, ki so zgrešili uvrstitev v drugi del turnirja.

Slovenija 9:06

V nesreči v okolici Markovcev umrl otrok

V okolici Markovcev se je v petek zvečer zgodila nesreča s smrtnim izidom. Otrok je padel v jašek in kljub zdravstveni pomoči umrl, so danes sporočili iz Policijske postaje Maribor.

Slovenija 9:05

V mariborskem Vetrinjskem dvoru prva kavarna brez odpadkov v Sloveniji

V mreži Zero waste Slovenija, ki jo že desetletje vodijo Ekologi brez meja, je odslej tudi prva kavarna brez odpadkov oziroma tako imenovana zero waste kavarna. To je Vetrinjc BarCoda v mariborskem Vetrinjskem dvoru, kjer ločeno zberejo skoraj 89 odstotkov odpadkov, na obiskovalca pa nastane zgolj 60 gramov odpadkov.