Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 7:39

Izidi lige NBA

Izid končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

šport 7:36

Indiana izsilila sedmo tekmo

Košarkarji Indiana Pacers so na domačem igrišču dosegli še eno veliko zmago, premagali so New York Knicks s 116:103 in izsilili odločilno sedmo tekmo polfinalne serije vzhodne konference končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

Slovenija 7:30

EU VOLITVE: S prvim tednom kampanje v nagovarjanje volivcev na terenu

Za kandidati za bodoče evropske poslance je prvi teden volilne kampanje. Vanjo so po večini stopili z nagovarjanjem volivcev na terenu in predstavitvami svojih programov, izogniti pa se niso mogli niti prvim besednim obračunom. DVK je zeleno luč prižgala 11 kandidatnim listam in z žrebom določila vrstni red list na volilnih lističih.

Slovenija 7:30

Na Ptuju jubilejna deseta izvedba festivala Salon Sauvignon

Dominikanski samostan na Ptuju bo danes prizorišče jubilejnega desetega festivala vina, kulinarike in umetnosti Salon Sauvignon. Dogodek združuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane ter glasbo in poezijo. Organizatorji tudi letos obljubljajo okoli 60 vinarjev, večinoma iz Slovenije, nekaj pa jih bo tudi iz sosednje Hrvaške in Avstrije.

šport 7:10

Na Bledu prvič Spartan Race

Bled je danes prizorišče prvega športno-rekreativnega izziva Spartan race. Gre za serijo tekov z ovirami, v katerih se udeleženci pomerijo na treh različnih razdaljah, in sicer na pet, deset in 21 kilometrov. Za to preizkušnjo se je prijavilo več kot 3000 tekačev iz več kot 35 držav.

kultura 7:00

V okviru projekta Stages v mariborski Drami avtoportret Jeromea Bela

Drama Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor bo danes na Malem odru premierno uprizorila že drugo mednarodno koprodukcijo v okviru evropskega projekta Stages. To je avtoportret francoskega koreografa in plesalca Jeromea Bela, ki ga je na slovenski oder postavil Luka Marcen, igra Petja Labović.

svet kultura 6:00

Berlinski filharmoniki bodo krstili noviteto Vita Žuraja

Skladatelj Vito Žuraj je po naročilu Berlinske filharmonije ustvaril novo delo, ki ga bo orkester krstno izvedel na tokratnih abonmajskih koncertih. Koncerta bosta danes in v nedeljo, izvedbo bo vodil francoski dirigent Francois-Xavier Roth. Ob tem bodo izvajali še Simfonijo št. 3 v d-molu Antona Brucknerja.