Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 10:15

Brez slovenskega finala v Šanghaju

Prvi kvalifikacijski krog za nastop na olimpijskih igrah v Parizu se ni razpletel po načrtih slovenske reprezentance v športnem plezanju. Nedeljski finale olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju na Kitajskem bo minil brez slovenskega predstavnika. Slovenija je imela v današnjem polfinalu štiri tekmovalce. Najboljša je bila Mia Krampl na 12. mestu.

zanimivosti 10:12

13-letna Poljakinja rodila na šolskem izletu

Na Poljskem je 13-letna učenka rodila na šolskem izletu. Mlado mater in novorojenčka so odpeljali v bolnišnico, je v petek za poljsko tiskovno agencijo PAP povedala tiskovna predstavnica policije v Oswiecimu na jugu Poljske.

Slovenija 10:10

Učenci I. OŠ Celje na Norveškem postali prvaki First Lego Lige

Učenci I. osnovne šole (OŠ) Celje, mladi raziskovalci in robotiki First Lego Liga (FLL) ekipa Black&White so na Norveškem postali prvaki FLL. FLL je največje tekmovanje s področja znanosti in tehnologije za učence in dijake na svetu. Tekmovanja First Lego Liga, ki je potekalo ta teden v mestu Bodo, se je udeležilo 50 ekip iz celega sveta.

svet 10:04

V Harkovu evakuirali skoraj 10.000 ljudi

Zaradi ruske ofenzive v severovzhodni ukrajinski regiji Harkov je moralo svoje domove zapustiti skoraj deset tisoč ljudi, je danes sporočil guverner regije Oleg Sinegubov. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je medtem posvaril pred okrepitvijo ruskih napadov, češ da bi to lahko bil le prvi val širše ofenzive.

kultura 10:00

V Fotografskem muzeju Maribor dela Barbare Hammer

V Fotografskem muzeju Maribor danes odpirajo razstavo del avstrijske umetnice Barbare Hammer z naslovom Projekt Južna železnica - kdor išče, ta najde. Na ogled bo umetniška intervencija s fotografijami, zgodovinskim popotniškim dnevnikom, kraškim kamnom in grafikami v lesorezu, sporočajo iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor.

gospodarstvo 9:53

Delo: Inšpektorji začasno zaprli pet gostinskih obratov

Inšpektorji uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so od lanskega novembra do letošnjega maja pregledali 732 obratov javne prehrane. Zaradi ugotovljenih hujših nepravilnosti so petim odredili začasno zaprtje, danes piše Delo.