Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 13:00

Harryja Kana muči poškodba hrbta

Zvezdnika Bayerna in angleške nogometne reprezentance Harryja Kana pred evropskim prvenstvom muči poškodba hrbta. Kane bo tako zagotovo izpustil zadnjo tekmo letošnje nemške bundeslige, ki jo bo Bayern v soboto odigral proti moštvu Hoffenheima, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

šport 12:56

Kobe in Anja Fink zmagala v DP na 21 km v Radencih

Anja Fink (Kronos Ljubljana) in Primož Kobe (Krka Novo mesto) sta na državnem atletskem prvenstvu na 21 km ubranila naslova. Na 42. maratonu Treh src v Radencih je bila Fink v polmaratonu skupno tretja s časom 1:17:42 ure, Kobe pa četrti z 1:06:28.

Slovenija 12:49

Na nekaterih cestnih odsekih po državi povečan promet

Na nekaterih cestah po državi so danes prometni zastoji. Te je zaradi praznika binkošti v nedeljo in prostega ponedeljka v nekaterih evropskih državah pričakovati do vključno ponedeljka, piše Prometno-informacijski center za državne ceste.

svet 12:32

Avstrija bo obnovila pomoč agenciji ZN za palestinske begunce

Avstrija bo obnovila financiranje agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA), ki ga je začasno ustavila zaradi očitkov o vpletenosti osebja agencije v napade Hamasa 7. oktobra lani. Kot je danes sporočilo zunanje ministrstvo na Dunaju, je za UNRWA letos v proračunu predvidenih 3,4 milijona evrov, prva izplačila pa so predvidena poleti.

svet 12:25

Osumljenec za napad na slovaškega premierja prispel na sodišče

Na sodišču v kraju Pezinok severovzhodno od Bratislave se je danes sopoldne začelo zaslišanje moškega, ki je obtožen poskusa umora slovaškega predsednika vlade Roberta Fica. Sodišče obravnava zahtevo tožilstva za pripor obtoženega, poročajo tuje tiskovne agencije.