Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 8:30

Prtiček z Messijevem podpisom prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so v petek pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov oziroma 890.000 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 8:27

Newyorški borzni indeksi sklenili četrti teden rasti

Newyorški borzni indeksi so v petek sklenili četrti zaporedni teden rasti, predvsem zaradi dobrih novic o inflaciji in gospodarskih poročil vlade. Poročila o ublažitvi inflacije so obudila upanje o skorajšnjem nižanju obrestnih mer.

gospodarstvo 8:22

Kitajska za okrepitev nepremičninskega trga predlaga odkup komercialnih stanovanj

Kitajska, ki se še vedno sooča s krizo nepremičninskega trga, naj bi znižala najnižjo stopnjo predplačil za kupce prvih stanovanj, predlagala pa je tudi, da bi vlada odkupila poslovne nepremičnine. Peking želi s temi potezami oslabljeni stanovanjski trg rešiti iz dolžniške krize, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

šport 8:18

Čilsko-nemški obračun za naslov v Rimu

Znana sta finalista moškega teniškega mastersa v Rimu. Čilenec Nicolas Jarry je v petek premagal Američana Tommyja Paula z 2:1 v nizih in se prvič uvrstil v finale turnirja serije masters 1000. Za naslov se bo v Rimu boril proti Nemcu Alexandru Zverevu, ki je v prvem polfinalu premagal Čilenca Alejandra Tabila z 2:1 v nizih.

svet 8:13

V streljanju v Afganistanu ubiti trije španski turisti

V streljanju v turističnem mestu Bamijan v osrednjem delu Afganistana so bili v petek ubiti trije španski turisti in Afganistanec, so sporočile lokalne in španske oblasti. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre za prvi napad na tuje turiste v Afganistanu od vrnitve talibanov na oblast avgusta 2021.

gospodarstvo 8:11

Novomeški stanovanjski sklad objavil razpis za najem neprofitnih stanovanj

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Novo mesto je objavil razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem. Gre za 81 stanovanj v dveh stanovanjskih blokih na območju Podbreznika, ki bodo vseljiva v začetku leta 2025. Prosilci lahko vloge oddajo do 14. junija, so sporočili iz občine.

gospodarstvo 8:05

Chevron namerava opustiti črpanje nafte v Severnem morju

Ameriški naftni velikan Chevron namerava opustiti črpanje nafte v Severnem morju. V luči tega med drugim napoveduje prodajo lastniškega deleža v največjem naftnem polju v britanskem delu morja, ki se nahaja v bližini Shetlandskih otokov.