Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 15:08

Svojci pogrešajo 33-letnico z območja Maribora

Pogrešana je 33-letna Linda Tišler. Nazadnje so jo videli v petek popoldan. Visoka je približno 165 centimetrov, suhe postave, dolgih svetlo rjavih las, svetle polti in modrih oči. Oblečena je bila v oblačila svetle dolge hlače, svetlo prehodno jakno in športne copate sivo-bele barve, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Slovenija 15:05

Anketa Dnevnika: Zaradi referendumov volilna udeležba ne bo bistveno višja

Najuspešnejša stranka na evropskih volitvah bo SDS, glasovanje za njihovo listo je v javnomnenjski raziskavi Ninamedie za Dnevnik napovedalo 22 odstotkov vprašanih. Za listo Gibanje Svoboda bi glasovalo 14,2 odstotka, za listo Vesna pa 11,3 odstotka vprašanih. Anketa kaže tudi, da zaradi sočasnih referendumov volilna udeležba ne bo bistveno višja.

zanimivosti 14:58

Francoska pošta v čast bageti izdala dišečo znamko

Francoska pošta je v čast znameniti bageti v petek izdala dišečo znamko. Na znamki, ki stane 1,96 evra, je upodobljena francoska štruca, okrašena z modro-belo-rdečim trakom. Natisnili so jo v nakladi 594.000 izvodov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 14:48

Phil Foden igralec sezone v elitni angleški ligi

Zvezdnik Manchester Cityja Phil Foden je bil izbran za igralca sezone 2023/24 angleške nogometne lige. Foden je v začetku meseca prejel že naziv nogometaša leta v Angliji po izboru Društva angleških nogometnih novinarjev (FWA), je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

šport 14:46

Boštjan Maček z drugim izidom v finale

Slovenski strelec Boštjan Maček je v kvalifikacijah trap streljanja na evropskem prvenstvu v Lonatu v Italiji zasedel drugo mesto. S tem izidom se je uvrstil v finale.