Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 11:30

Izraelska vojska nadaljuje napade na Rafo in Džabalijo

Izraelska vojska tudi danes nadaljuje napade na mesto Rafa na jugu Gaze in na begunsko taborišče Džabalija na severu palestinske enklave. Na vzhodu Rafe je vojska po lastnih navedbah ubila poveljnika oborožene skupine Islamski džihad. Več palestinskih borcev naj bi vojska ubila tudi v Džabaliji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 11:16

Hamann: Kloppu bodo zagotovo postavili kip

Nekdanji nogometaš Liverpoola Dietmar Hamann je prepričan, da bo pred nogometnim stadionom Anfield nekoč zagotovo stal kip v čast odhajajočega trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa. Po Hamannovem mnenju bi si slednji to zaslužil zaradi svojega dela v minulih devetih letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 11:05

Eva Terčelj v finalu EP

V Tacnu se nadaljuje evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Kvalifikacije so že opravile kajakašice, od treh Slovenk se je v finale, med najboljših 12 uvrstila le Eva Terčelj, zasedla je šesto mesto. Z enim dotikom je za najhitrejšo, Čehinjo Antonie Galuškovo, zaostala šest sekund in 95 stotink.

svet 11:01

Nemški podnebni aktivisti protestno zasedli letališče v Münchnu

Člani nemške skupine podnebnih aktivistov Last Generation so davi ob začetku prazničnega konca tedna ob binkoštih vstopili na münchensko letališče in zasedli dve pristajalni stezi. Letališče je bilo zaradi incidenta nekaj časa zaprto. Policija in gasilci so aktiviste odstranili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

kultura 11:00

Akademija za glasbo posnetke svojih zborovskih zasedb združila v antologiji

Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani je dejavnost svojih treh zborovskih zasedb, ki so del njenih koncertnih programov, združila v antologijo pod skupnim naslovom Prepletanja. Ta je v obliki CD plošče izšla pri ZKP RTV Slovenija, antologija pa vsebuje še štiri digitalne albume, na katerih se predstavljajo z različnimi izbori.