Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 12:04

Slovenski kajakaši s tremi finalisti EP

Kvalifikacije kajakašev na evropskem prvenstvu v slalomu v Tacnu so uspešno opravili trije slovenski tekmovalci. Med najboljših 12 in s tem v finale so se uvrstili Eva Terčelj, ki je zabeležila šesti čas, Peter Kauzer je bil z enim dotikom sedmi, za prijetno presenečenje pa je poskrbel mladi Žiga Lin Hočevar.

kultura 12:00

Izobraževanje že v preteklosti ena od glavnih vlog muzejev

Muzeji za izobraževanje in raziskovanje je tema letošnjega mednarodnega dneva muzejev. Direktorica Narodnega muzeja Mateja Kos Zabel je za STA povedala, da je bilo izobraževanje ena od glavnih vlog muzejev že v preteklosti in da nekoč tradicionalni muzeji niso bili namenjeni zgolj elitam, kot je velikokrat slišati še danes.

svet kultura 11:57

Po Coppoli festival v Cannesu razburkala tudi Emma Stone in Lanthimos

Po Francisu Fordu Coppoli, ki je v četrtek v Cannesu prikazal težko pričakovani film Megalopolis, sta filmski festival čustveno razvnela tudi Emma Stone in režiser Yorgos Lanthimos s filmom Kinds of Kindness, ki so ga prikazali v petek. Film tekmovalnega programa je vzbudil buren smeh v občinstvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 11:37

Slovenski podjetnik leta 2024 Franc Jager

Na 9. kongresu podjetništva so v petek v Portorožu podelili naziv Slovenski podjetnik leta 2024. To je letos postal Franc Jager, ustanovitelj slovenskega družinskega trgovskega podjetja Jagros, ki upravlja trgovine Jager.

svet 11:30

Izraelska vojska nadaljuje napade na Rafo in Džabalijo

Izraelska vojska tudi danes nadaljuje napade na mesto Rafa na jugu Gaze in na begunsko taborišče Džabalija na severu palestinske enklave. Na vzhodu Rafe je vojska po lastnih navedbah ubila poveljnika oborožene skupine Islamski džihad. Več palestinskih borcev naj bi vojska ubila tudi v Džabaliji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 11:16

Hamann: Kloppu bodo zagotovo postavili kip

Nekdanji nogometaš Liverpoola Dietmar Hamann je prepričan, da bo pred nogometnim stadionom Anfield nekoč zagotovo stal kip v čast odhajajočega trenerja Liverpoola Jürgena Kloppa. Po Hamannovem mnenju bi si slednji to zaslužil zaradi svojega dela v minulih devetih letih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.