Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 10:43

V poplavah na zahodu Afganistana najmanj 50 smrtnih žrtev

V poplavah v provinci Gor na zahodu Afganistana je umrlo najmanj 50 ljudi, je danes sporočil tiskovni predstavnik afganistanske policije in dodal, da številne še pogrešajo. Poplave so uničile približno 2000 hiš, na stotine hektarjev kmetijskih zemljišč, odnesle številne mostove in poškodovale ceste, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 10:35

Kobe in Anja Fink zmagala v DP na 21 km v Radencih

Anja Fink (Kronos Ljubljana) in Primož Kobe (Krka Novo mesto) sta na državnem atletskem prvenstvu na 21 km ubranila naslova. Na 42. maratonu Treh src v Radencih je bila Fink v polmaratonu skupno tretja s časom 1:17:42 ure, Kobe pa četrti z 1:06:28.

šport 10:15

Brez slovenskega finala v Šanghaju

Prvi kvalifikacijski krog za nastop na olimpijskih igrah v Parizu se ni razpletel po načrtih slovenske reprezentance v športnem plezanju. Nedeljski finale olimpijskih kvalifikacij v Šanghaju na Kitajskem bo minil brez slovenskega predstavnika. Slovenija je imela v današnjem polfinalu štiri tekmovalce. Najboljša je bila Mia Krampl na 12. mestu.

zanimivosti 10:12

13-letna Poljakinja rodila na šolskem izletu

Na Poljskem je 13-letna učenka rodila na šolskem izletu. Mlado mater in novorojenčka so odpeljali v bolnišnico, je v petek za poljsko tiskovno agencijo PAP povedala tiskovna predstavnica policije v Oswiecimu na jugu Poljske.

Slovenija 10:10

Učenci I. OŠ Celje na Norveškem postali prvaki First Lego Lige

Učenci I. osnovne šole (OŠ) Celje, mladi raziskovalci in robotiki First Lego Liga (FLL) ekipa Black&White so na Norveškem postali prvaki FLL. FLL je največje tekmovanje s področja znanosti in tehnologije za učence in dijake na svetu. Tekmovanja First Lego Liga, ki je potekalo ta teden v mestu Bodo, se je udeležilo 50 ekip iz celega sveta.