Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 14:48

Phil Foden igralec sezone v elitni angleški ligi

Zvezdnik Manchester Cityja Phil Foden je bil izbran za igralca sezone 2023/24 angleške nogometne lige. Foden je v začetku meseca prejel že naziv nogometaša leta v Angliji po izboru Društva angleških nogometnih novinarjev (FWA), je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

šport 14:46

Boštjan Maček z drugim izidom v finale

Slovenski strelec Boštjan Maček je v kvalifikacijah trap streljanja na evropskem prvenstvu v Lonatu v Italiji zasedel drugo mesto. S tem izidom se je uvrstil v finale.

šport 14:13

V olimpijski vasi v Parizu bodo postelje iz kartona

Športniki bodo poleti v olimpijski vasi na olimpijskih igrah v Parizu spali na posteljah iz kartona. Po zagotovilih organizatorjev naj bi se razlog za to skrival v skrbi za okolje in ne v tem, da bi športnikom preprečevali spolne odnose med igrami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 13:51

Letošnja slovenska olimpijska kolekcija v znamenju temno modre

V sklopu Festivala nakupov in zabave so pred trgovino Intersport v BTC Cityju v Ljubljani predstavili novo olimpijsko kolekcijo, v kateri bodo slovenski športniki in športnice na olimpijskih igrah v Parizu med 26. julijem in 11. avgustom zastopali Slovenijo. Olimpijske uniforme slovenskih olimpijcev bodo v znamenju temno modre barve.

svet 13:49

Poljska bo za zavarovanje vzhodne meje namenila več kot 2,3 milijarde evrov

Poljska bo za utrjevanje in zavarovanje meje z rusko eksklavo Kaliningrad in Belorusijo namenila več kot 2,3 milijarde evrov, je danes sporočil poljski premier Donald Tusk. Kot je pojasnil, je projekt del strategije odvračanja vojne v Ukrajini od poljskih meja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 13:43

V Avstriji ob praznikih dolge kolone na avtocestah proti jugu

V Avstriji ob binkoštnih praznikih danes nastajajo dolge kolone na avtocestah na Solnograškem in Tirolskem. Na turski avtocesti so v smeri od Salzburga proti Sloveniji in Italiji kolone na posameznih odsekih občasno dolge tudi po več kilometrov, promet pa dodatno ovirajo okoljski aktivisti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

svet 13:12

Ob obali Jemna raketa zadela naftni tanker

V bližini pristaniškega mesta Moka ob obali Jemna je raketa zadela naftni tanker, je danes sporočilo britansko podjetje za pomorsko varnost Ambrey . Kot so dodali, je po napadu na plovilu izbruhnil požar. Odgovornosti za raketni napad ni prevzel še nihče.