Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:32

Avstrija bo obnovila pomoč agenciji ZN za palestinske begunce

Avstrija bo obnovila financiranje agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA), ki ga je začasno ustavila zaradi očitkov o vpletenosti osebja agencije v napade Hamasa 7. oktobra lani. Kot je danes sporočilo zunanje ministrstvo na Dunaju, je za UNRWA letos v proračunu predvidenih 3,4 milijona evrov, prva izplačila pa so predvidena poleti.

svet 12:25

Osumljenec za napad na slovaškega premierja prispel na sodišče

Na sodišču v kraju Pezinok severovzhodno od Bratislave se je danes sopoldne začelo zaslišanje moškega, ki je obtožen poskusa umora slovaškega predsednika vlade Roberta Fica. Sodišče obravnava zahtevo tožilstva za pripor obtoženega, poročajo tuje tiskovne agencije.

promet 12:09

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče na primorski avtocesti na zaviralnem pasu Brezovica proti Kopru oviran promet.

šport 12:04

Slovenski kajakaši s tremi finalisti EP

Kvalifikacije kajakašev na evropskem prvenstvu v slalomu v Tacnu so uspešno opravili trije slovenski tekmovalci. Med najboljših 12 in s tem v finale so se uvrstili Eva Terčelj, ki je zabeležila šesti čas, Peter Kauzer je bil z enim dotikom sedmi, za prijetno presenečenje pa je poskrbel mladi Žiga Lin Hočevar.

kultura 12:00

Izobraževanje že v preteklosti ena od glavnih vlog muzejev

Muzeji za izobraževanje in raziskovanje je tema letošnjega mednarodnega dneva muzejev. Direktorica Narodnega muzeja Mateja Kos Zabel je za STA povedala, da je bilo izobraževanje ena od glavnih vlog muzejev že v preteklosti in da nekoč tradicionalni muzeji niso bili namenjeni zgolj elitam, kot je velikokrat slišati še danes.

svet kultura 11:57

Po Coppoli festival v Cannesu razburkala tudi Emma Stone in Lanthimos

Po Francisu Fordu Coppoli, ki je v četrtek v Cannesu prikazal težko pričakovani film Megalopolis, sta filmski festival čustveno razvnela tudi Emma Stone in režiser Yorgos Lanthimos s filmom Kinds of Kindness, ki so ga prikazali v petek. Film tekmovalnega programa je vzbudil buren smeh v občinstvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.