Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 13:51

Letošnja slovenska olimpijska kolekcija v znamenju temno modre

V sklopu Festivala nakupov in zabave so pred trgovino Intersport v BTC Cityju v Ljubljani predstavili novo olimpijsko kolekcijo, v kateri bodo slovenski športniki in športnice na olimpijskih igrah v Parizu med 26. julijem in 11. avgustom zastopali Slovenijo. Olimpijske uniforme slovenskih olimpijcev bodo v znamenju temno modre barve.

svet 13:49

Poljska bo za zavarovanje vzhodne meje namenila več kot 2,3 milijarde evrov

Poljska bo za utrjevanje in zavarovanje meje z rusko eksklavo Kaliningrad in Belorusijo namenila več kot 2,3 milijarde evrov, je danes sporočil poljski premier Donald Tusk. Kot je pojasnil, je projekt del strategije odvračanja vojne v Ukrajini od poljskih meja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 13:43

V Avstriji ob praznikih dolge kolone na avtocestah proti jugu

V Avstriji ob binkoštnih praznikih danes nastajajo dolge kolone na avtocestah na Solnograškem in Tirolskem. Na turski avtocesti so v smeri od Salzburga proti Sloveniji in Italiji kolone na posameznih odsekih občasno dolge tudi po več kilometrov, promet pa dodatno ovirajo okoljski aktivisti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

svet 13:12

Ob obali Jemna raketa zadela naftni tanker

V bližini pristaniškega mesta Moka ob obali Jemna je raketa zadela naftni tanker, je danes sporočilo britansko podjetje za pomorsko varnost Ambrey . Kot so dodali, je po napadu na plovilu izbruhnil požar. Odgovornosti za raketni napad ni prevzel še nihče.

šport 13:00

Harryja Kana muči poškodba hrbta

Zvezdnika Bayerna in angleške nogometne reprezentance Harryja Kana pred evropskim prvenstvom muči poškodba hrbta. Kane bo tako zagotovo izpustil zadnjo tekmo letošnje nemške bundeslige, ki jo bo Bayern v soboto odigral proti moštvu Hoffenheima, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

šport 12:56

Kobe in Anja Fink zmagala v DP na 21 km v Radencih

Anja Fink (Kronos Ljubljana) in Primož Kobe (Krka Novo mesto) sta na državnem atletskem prvenstvu na 21 km ubranila naslova. Na 42. maratonu Treh src v Radencih je bila Fink v polmaratonu skupno tretja s časom 1:17:42 ure, Kobe pa četrti z 1:06:28.