Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 16:23

V Beltincih slovesnost pred svetovnim dnevom čebel

Čebelarska zveza Slovenije je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo društev Pomurja in Občino Beltinci danes v Beltincih pripravila osrednji dogodek ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20. maja. Na njem so pripravili čebelarsko tržnico ter na ogled postavili paviljon medena zgodba in model kranjske čebele.

Slovenija 16:22

Gasilska zveza o izboljšavah postopkov pri gašenju

Gasilska zveza Slovenije je danes sklenila dvodnevno usposabljanje poveljstva. Na njem so po opravljenih analizah sprejeli ukrepe za izboljšavo postopkov pri gašenju večjih požarov. "Bistveno je, da regijski poveljniki ob večjem požaru h gašenju čim prej pozovejo enote iz drugih delov Slovenije," je za STA povedal predsednik zveze Zvonko Glažar.

promet 16:13

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti pred Šempetrom proti Ljubljani zastoj z deset minutno zamudo.

šport 15:56

Boštjan Maček z drugim izidom v finale

Slovenski strelec Boštjan Maček je v kvalifikacijah streljanja na evropskem prvenstvu v trapu v Lonatu v Italiji zasedel drugo mesto. S tem izidom se je uvrstil v finale.

Slovenija 15:54

Pohoda na Rožnik zaradi neizdanega soglasja zavoda za varstvo narave ne bo

Tradicionalnega Pohoda na Rožnik, ki ga študenti organizirajo v sklopu Majskih iger, letos ne bo, saj predhodnega soglasja Zavoda RS za varstvo narave za izvedbo prireditve do petka niso prejeli. Pohod bodo v sredo, 22. maja, nadomestili z Odhodom z Rožnika, ki bo v Rožni dolini, so zapisali v Študentskem svetu stanovalcev.