Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 16:46

V nemirih na Novi Kaledoniji nova smrtna žrtev

V nemirih, ki so pred dnevi zajeli francosko čezmorsko ozemlje Nova Kaledonija, je bila danes ubita ena oseba, še dve pa sta bili ranjeni. Izgredi so tako skupno zahtevali že šest življenj. Več sto vojakov in policistov je tudi danes varovalo ulice glavnega mesta Noumea, pri čemer lokalne oblasti opozarjajo, da mir še zdaleč ni vzpostavljen.

šport 16:46

Slovenske kajakašice v Tacnu ekipne evropke prvakinje

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so domači navijači dočakali prvo slovensko kolajno in to najžlahtnejšo. Za to so na ekipni tekmi poskrbele kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, ki so premagale vso konkurenco.

Slovenija 16:45

Policisti v Metliki pridržali nasilneža nad kandidatom SLS Gregorčičem

Na petkovi prireditvi v Metliki so posredovali policisti, saj je 20-letni moški udaril moškega, nato pa v bližini prevračal kontejnerje za smeti in motil javni red in mir. Nasilnež je napadel nosilca liste SLS za evropske volitve Petra Gregorčiča, so na omrežju X zapisali v SLS, kjer dejanje najostreje obsojajo.

šport 16:33

Mezgec odstopil z dirke po Italiji

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Jayco AlUla) je odstopil z dirke po Italiji, potem ko se ni pojavil na startu današnje vožnje na čas. Izkušeni Kranjčan je v prvih 13 etapah opravljal delo pomočnika v sprintih, v nadaljevanju sezone pa se bo posvetil prvotnim ciljem.

šport 16:30

Žiga Lin Hočevar v Tacnu za las ob kolajno

Slovenski kajakaš Žiga Lin Hočevar, 16-letni velik up slovenskega slaloma na divjih vodah, je na evropskem prvenstvu za las ostal brez kolajne. V težkih razmerah se je na Savi hrabro spustil v boj z izkušenejšimi tekmeci, a na koncu zasedel četrto mesto, brez dotika vratc je za bronom zaostal 35 stotink sekunde.

svet 16:27

Obilno deževje na zahodu Evrope povzročilo poplave in zemeljske plazove

Zahod Evrope je prizadelo obilno deževje, ki je v petek povzročilo poplave in zemeljske plazove v nemški zvezni deželi Posarje, v Belgiji, na Nizozemskem, v Luksemburgu in Franciji. Številne ceste so pod vodo, ponekod so zaradi poplav evakuirali ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 16:23

V Beltincih slovesnost pred svetovnim dnevom čebel

Čebelarska zveza Slovenije je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo društev Pomurja in Občino Beltinci danes v Beltincih pripravila osrednji dogodek ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20. maja. Na njem so pripravili čebelarsko tržnico ter na ogled postavili paviljon medena zgodba in model kranjske čebele.