Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 19:50

Odbojkarice na mivki uspešne v Vilniusu

Slovenske odbojkarice na mivki so si v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki v okviru pokala narodov potekajo v Vilniusu, s polfinalno zmago proti Estoniji priigrale finale. Slovenski odbojkarji, ki nastopajo v Hamburgu, pa so morali za začetek priznati premoč Angležem.

šport 19:23

Mihaljević 21,71 m v krogli, slovenska štafeta 39,69 v Slovenski Bistrici

Hrvaški evropski prvak Filip Mihaljević je na mitingu slovenske atletske lige v Slovenski Bistrici poskrbel za vrhunski mednarodni izid v suvanju krogle z 21,71 metra. Anej Čurin Prapotnik (Ptuj) je v teku na 100 m zmagal z 10,50, nato je slavil v zadnji predaji štafete 4x100 m z 39,69 sekunde, ko je ekipa za 49 stotink zgrešila slovenski rekord.

svet 19:07

Izraelska vojska nadaljuje napade na Rafo in Džabalijo

Izraelska vojska tudi danes nadaljuje napade na mesto Rafa na jugu Gaze in na begunsko taborišče Džabalija na severu palestinske enklave. Na vzhodu Rafe je vojska po lastnih navedbah ubila poveljnika oborožene skupine Islamski džihad. Več palestinskih borcev naj bi vojska ubila tudi v Džabaliji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi nesreče promet oviran na regionalni cesti Lenart-AC priključek Lenart pri AC priključku.