Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 16:33

Mezgec odstopil z dirke po Italiji

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Jayco AlUla) je odstopil z dirke po Italiji, potem ko se ni pojavil na startu današnje vožnje na čas. Izkušeni Kranjčan je v prvih 13 etapah opravljal delo pomočnika v sprintih, v nadaljevanju sezone pa se bo posvetil prvotnim ciljem.

šport 16:30

Žiga Lin Hočevar v Tacnu za las ob kolajno

Slovenski kajakaš Žiga Lin Hočevar, 16-letni velik up slovenskega slaloma na divjih vodah, je na evropskem prvenstvu za las ostal brez kolajne. V težkih razmerah se je na Savi hrabro spustil v boj z izkušenejšimi tekmeci, a na koncu zasedel četrto mesto, brez dotika vratc je za bronom zaostal 35 stotink sekunde.

svet 16:27

Obilno deževje na zahodu Evrope povzročilo poplave in zemeljske plazove

Zahod Evrope je prizadelo obilno deževje, ki je v petek povzročilo poplave in zemeljske plazove v nemški zvezni deželi Posarje, v Belgiji, na Nizozemskem, v Luksemburgu in Franciji. Številne ceste so pod vodo, ponekod so zaradi poplav evakuirali ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 16:23

V Beltincih slovesnost pred svetovnim dnevom čebel

Čebelarska zveza Slovenije je v sodelovanju s Čebelarsko zvezo društev Pomurja in Občino Beltinci danes v Beltincih pripravila osrednji dogodek ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20. maja. Na njem so pripravili čebelarsko tržnico ter na ogled postavili paviljon medena zgodba in model kranjske čebele.

Slovenija 16:22

Gasilska zveza o izboljšavah postopkov pri gašenju

Gasilska zveza Slovenije je danes sklenila dvodnevno usposabljanje poveljstva. Na njem so po opravljenih analizah sprejeli ukrepe za izboljšavo postopkov pri gašenju večjih požarov. "Bistveno je, da regijski poveljniki ob večjem požaru h gašenju čim prej pozovejo enote iz drugih delov Slovenije," je za STA povedal predsednik zveze Zvonko Glažar.

promet 16:13

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na štajerski avtocesti pred Šempetrom proti Ljubljani zastoj z deset minutno zamudo.