Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 10:09

V EU in Sloveniji v zadnjih 20 letih narasel delež starejših od 65 let

Delež starejših od 65 let v EU se je v zadnjih 20 letih zvišal s 16,2 odstotka leta 2003 na 21,3 odstotka lani, je med drugim razvidno iz ta teden objavljene publikacije Eurostata z naslovom Demografija Evrope. V Sloveniji se je delež starejših od 65 let v tem obdobju zvišal še bolj kot v uniji - s 14,8 na 21,5 odstotka.

Slovenija 10:00

Prihodnji teden v parlamentu: DZ bo odločal na redni, zatem pa še izredni seji

DZ bo v ponedeljek s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom začel redno majsko sejo. Tokratno plenarno zasedanje se bo nadaljevalo še v sredo in četrtek, ko bo tudi izredna seja DZ. Med drugim bodo poslanke in poslanci odločali o parlamentarnih preiskavah in predlogu za razpis referenduma o Jeku 2.

Slovenija 9:58

V Vipavi se začenja Festival vina in kulinarike

V Vipavi se popoldne začenja dvodnevni Festival vina in kulinarike, v okviru katerega bodo med drugim na voljo degustacije, kulinarična tržnica, predavanja in vodeni ogledi zbirke Goriškega muzeja. Predstavilo se bo 38 vinarjev.

svet 9:36

Oblasti na Novi Kaledoniji vzpostavljajo nadzor nad ključno cesto

Francoske sile v čezmorskem ozemlju Nova Kaledonija so danes sprožile operacijo z namenom obnovitve nadzora nad ključno cesto, ki povezuje prestolnico otočja Noumea z mednarodnim letališčem. Vsi komercialni leti so bili ta teden zaradi nemirov odpovedani, zaradi česar je na otočju ujetih okoli 3200 turistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 9:27

Schauffele in Morikawa izenačena na vrhu pred finalnim krogom

Za igralci na drugem letošnjem majorju v golfu 106. prvenstvu PGA na igrišču Valhalla v Louisvillu v ameriški zvezni državi Kentucky je tretji tekmovalni dan. Pred zadnjim krogom si mesto vodilnega delita ameriška profesionalna igralca Xander Schauffele in Collin Morikawa, oba s po 198 udarci, 15 pod parom igrišča.

Slovenija 9:13

Zamotila stanovalca in iz hiše ukradla denar

Policisti iščejo storilca, ki sta v petek na ljubljanskem Viču občana zamotila s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, medtem pa iz hiše odtujila več tisoč evrov. Občane so na policiji pozvali k previdnosti, saj so po njihovih opažanjih kljub večjemu številu drznih tatvin iz hiš še vedno premalo previdni.