Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 6:30

Prireditev ob dnevu kraškega ovčarja na Gradu Štanjel

Grad Štanjel bo danes osrednje prizorišče prireditve Dan kraškega ovčarja, ki jo v čast edine slovenske avtohtone pasme psov pripravlja Klub kraških ovčarjev Slovenije. Na dogodku bo prisotne nagovorila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Hkrati bo potekala še prireditev Škratji Kras.

šport 6:26

Dallas s trojnim dvojčkom Dončića do konferenčnega finala

Košarkarji Dallas Mavericks so na šesti tekmi serije z Oklahomo City Thunder z izidom 117:116 zabeležili še četrto zmago in se uvrstili v finale zahodne konference. Luka Dončić je z 29 točkami, 10 skoki in 10 podajami dosegel trojni dvojček za Dallas, ki je na tekmi preobrnil zaostanek 17 točk.

svet kultura 6:00

Cameron Diaz po dolgem premoru v Netflixovi komediji z Jamiejem Foxxom

Po desetih letih premora se ameriška igralka Cameron Diaz jeseni vrača z akcijsko komedijo Back in Action (Spet v akciji). Prve fotografije iz filma je na spletu nedavno objavil pretočni ponudnik Netflix. V filmu, ki so ga napovedali za 15. november, bo nastopila skupaj z igralcem Jamiejem Foxxom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet kultura 5:30

V Gorici razstavni poklon slikarstvu Toneta Kralja

V Kulturnem domu v Gorici bodo v ponedeljek odprli razstavo v spomin na umetnika Toneta Kralja. Razstava Kruha in iger: slikarstvo Toneta Kralja 1941-1945 predstavlja slikarska dela, ki jih je ustvaril Tone Kralj v obdobju druge svetovne vojne. Postavitev je bila lani na ogled v Ljubljani.

Slovenija 5:00

Katoličani in evangeličani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti

Katoličani in evangeličani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom se spominjajo prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve. V več evropskih državah obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan, zato je mogoče danes in v ponedeljek pričakovati povečan promet.

kultura 5:00

Rod Stewart nocoj v Stožicah na prvem koncertu v Sloveniji

V ljubljanski Areni Stožice bo nocoj prvič v Sloveniji nastopil Rod Stewart. Poslušalci ga poznajo po skladbah, kot so Sailing, The First Cut Is The Deepest in Rhythm Of My Heart, pa tudi po priredbah različnih avtorjev. Pred koncertom je 79-letni britanski glasbenik napovedal, da bo izvedel tudi več presenečenj. Letos je izdal album Swing Fever.