Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 10:00

Prihodnji teden v parlamentu: DZ bo odločal na redni, zatem pa še izredni seji

DZ bo v ponedeljek s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom začel redno majsko sejo. Tokratno plenarno zasedanje se bo nadaljevalo še v sredo in četrtek, ko bo tudi izredna seja DZ. Med drugim bodo poslanke in poslanci odločali o parlamentarnih preiskavah in predlogu za razpis referenduma o Jeku 2.

Slovenija 9:58

V Vipavi se začenja Festival vina in kulinarike

V Vipavi se popoldne začenja dvodnevni Festival vina in kulinarike, v okviru katerega bodo med drugim na voljo degustacije, kulinarična tržnica, predavanja in vodeni ogledi zbirke Goriškega muzeja. Predstavilo se bo 38 vinarjev.

svet 9:36

Oblasti na Novi Kaledoniji vzpostavljajo nadzor nad ključno cesto

Francoske sile v čezmorskem ozemlju Nova Kaledonija so danes sprožile operacijo z namenom obnovitve nadzora nad ključno cesto, ki povezuje prestolnico otočja Noumea z mednarodnim letališčem. Vsi komercialni leti so bili ta teden zaradi nemirov odpovedani, zaradi česar je na otočju ujetih okoli 3200 turistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 9:27

Schauffele in Morikawa izenačena na vrhu pred finalnim krogom

Za igralci na drugem letošnjem majorju v golfu 106. prvenstvu PGA na igrišču Valhalla v Louisvillu v ameriški zvezni državi Kentucky je tretji tekmovalni dan. Pred zadnjim krogom si mesto vodilnega delita ameriška profesionalna igralca Xander Schauffele in Collin Morikawa, oba s po 198 udarci, 15 pod parom igrišča.

Slovenija 9:13

Zamotila stanovalca in iz hiše ukradla denar

Policisti iščejo storilca, ki sta v petek na ljubljanskem Viču občana zamotila s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, medtem pa iz hiše odtujila več tisoč evrov. Občane so na policiji pozvali k previdnosti, saj so po njihovih opažanjih kljub večjemu številu drznih tatvin iz hiš še vedno premalo previdni.

vreme 9:00

Vreme: Spremenljivo oblačno

Danes bo na jugozahodu spremenljivo oblačno. Drugod se bo čez dan od juga nekoliko pooblačilo, popoldne bodo nastale posamezne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod bo pihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.