Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 6:40

Izid lige NBA

Izid končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

Slovenija 6:30

Prireditev ob dnevu kraškega ovčarja na Gradu Štanjel

Grad Štanjel bo danes osrednje prizorišče prireditve Dan kraškega ovčarja, ki jo v čast edine slovenske avtohtone pasme psov pripravlja Klub kraških ovčarjev Slovenije. Na dogodku bo prisotne nagovorila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Hkrati bo potekala še prireditev Škratji Kras.

šport 6:26

Dallas s trojnim dvojčkom Dončića do konferenčnega finala

Košarkarji Dallas Mavericks so na šesti tekmi serije z Oklahomo City Thunder z izidom 117:116 zabeležili še četrto zmago in se uvrstili v finale zahodne konference. Luka Dončić je z 29 točkami, 10 skoki in 10 podajami dosegel trojni dvojček za Dallas, ki je na tekmi preobrnil zaostanek 17 točk.

svet kultura 6:00

Cameron Diaz po dolgem premoru v Netflixovi komediji z Jamiejem Foxxom

Po desetih letih premora se ameriška igralka Cameron Diaz jeseni vrača z akcijsko komedijo Back in Action (Spet v akciji). Prve fotografije iz filma je na spletu nedavno objavil pretočni ponudnik Netflix. V filmu, ki so ga napovedali za 15. november, bo nastopila skupaj z igralcem Jamiejem Foxxom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet kultura 5:30

V Gorici razstavni poklon slikarstvu Toneta Kralja

V Kulturnem domu v Gorici bodo v ponedeljek odprli razstavo v spomin na umetnika Toneta Kralja. Razstava Kruha in iger: slikarstvo Toneta Kralja 1941-1945 predstavlja slikarska dela, ki jih je ustvaril Tone Kralj v obdobju druge svetovne vojne. Postavitev je bila lani na ogled v Ljubljani.

Slovenija 5:00

Katoličani in evangeličani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti

Katoličani in evangeličani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom se spominjajo prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve. V več evropskih državah obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan, zato je mogoče danes in v ponedeljek pričakovati povečan promet.