Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 8:05

V Volčjem Potoku razstava starodobnih avtomobilov

Društvo starodobnih vozil Kamnik v Arboretumu Volčji Potok danes pripravlja tradicionalno razstavo starodobnih avtomobilov, ki jo bo spremljala modna revija starodobnih oblačil. Razstava bo mednarodno obarvana, saj leta 2001 ustanovljeno društvo združuje tudi člane iz tujine.

Slovenija 8:03

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 119 prometnih nesreč, od tega 19 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 101 kršitev javnega reda in miru ter 107 kaznivih dejanj.

gospodarstvo 8:03

Lani stočili precej manj medu

V Sloveniji so lani v primerjavi s predlani stočili manj medu, zmanjšala se je tudi prireja kravjega mleka, govejega in prašičjega mesa. Na drugi strani je porasla prireja perutninskega, ovčjega in kozjega mesa ter kokošjih jajc. Najbolj se je zmanjšal pridelek medu, za 88,1 odstotka, najbolj povečala pa prireja kokošjih jajc, za 4,8 odstotka.

gospodarstvo 8:03

Priliv migrantov v Črni gori povzročil podražitev najemnin stanovanj

Prihod velikega števila Ukrajincev in Rusov je v Črni gori povzročil občutno podražitev najemnin stanovanj. V letu 2022 so se najemnine podražile za 31 odstotkov, lani pa še za dodatnih deset odstotkov, je po pisanju tamkajšnjega portala Poslovni dnevnik pokazalo poročilo Mednarodnega denarnega sklada (IMF). Podražile so se tudi nepremičnine.

Slovenija 8:02

Našli pogrešano 34-letnico iz Maribora

Policija preklicuje iskanje pogrešane 34-letnice iz Maribora. Kot so v soboto zvečer sporočili iz Policijske uprave Maribor, se je sama vrnila domov, njeno pogrešanje pa ni bilo posledica kaznivega dejanja ali prekrška.

promet 8:00

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste bodo predvidoma od 11:30 do 19:00 ure občasne enourne popolne zapore zaradi kolesarske dirke na cestah Kamnik, Komenda, Cerkljah na Gorenjskem, Preddvoru, Golniku, Tržiču, Begunjah, Vrbi, Jesenicah, Kočni, Gorjah ter Zatrniku in okolici.

svet 7:50

EU VOLITVE: Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

Vsak od 720 poslancev Evropskega parlamenta, kolikor jih bodo na junijskih volitvah izvolili volivci EU, bo mesečno prejel dobrih 10.000 evrov bruto plače. Poleg tega so evroposlanci upravičeni do raznih nadomestil, delnega kritja zdravstvene oskrbe in starostne pokojnine. Izguba poslanske imunitete medtem še ne pomeni nujno izgube mandata.