Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 9:13

Zamotila stanovalca in iz hiše ukradla denar

Policisti iščejo storilca, ki sta v petek na ljubljanskem Viču občana zamotila s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev, medtem pa iz hiše odtujila več tisoč evrov. Občane so na policiji pozvali k previdnosti, saj so po njihovih opažanjih kljub večjemu številu drznih tatvin iz hiš še vedno premalo previdni.

vreme 9:00

Vreme: Spremenljivo oblačno

Danes bo na jugozahodu spremenljivo oblačno. Drugod se bo čez dan od juga nekoliko pooblačilo, popoldne bodo nastale posamezne plohe, lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod bo pihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

kultura 9:00

V Piranu do konca poletja razstava feministične umetnosti Vedno na voljo

V Mestno galerijo Piran so prenesli izbor del z razstave Vedno na voljo s podnaslovom Feministične pozicije v umetnosti, ki je bila od oktobra lani do aprila letos na ogled v Moderni galeriji v Ljubljani. Do 21. avgusta bodo izbrana umetniška dela dodatek k poletni kulturni ponudbi Pirana, so povedali na nedavni novinarski konferenci.

Slovenija 8:54

Kolesarski park na Mariborskem Pohorju z dodatnimi progami

Na Mariborskem Pohorju so prejšnji konec tedna s precejšnjo udeležbo tako domačih kot tujih kolesarjev odprli novo kolesarsko sezono. V Bike parku Pohorje Maribor so obnovili večino obstoječih prog in uredili še pet novih. Tako obsega skupno devet različno zahtevnih prog in je po navedbah upravljavca največji kolesarski park v Sloveniji.

gospodarstvo 8:18

Srbija podpisala dogovor s podjetjem Trumpovega zeta

Srbska vlada je podpisala pogodbo s podjetjem Jareda Kushnerja, zeta nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, o revitalizaciji nekdanjega sedeža jugoslovanskega ministrstva za obrambo v Beogradu, ki ga je leta 1999 bombardiral Nato. Kushner na tem območju načrtuje luksuzni hotel, zgraditi pa bo moral tudi muzej.