Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet kultura 5:30

V Gorici razstavni poklon slikarstvu Toneta Kralja

V Kulturnem domu v Gorici bodo v ponedeljek odprli razstavo v spomin na umetnika Toneta Kralja. Razstava Kruha in iger: slikarstvo Toneta Kralja 1941-1945 predstavlja slikarska dela, ki jih je ustvaril Tone Kralj v obdobju druge svetovne vojne. Postavitev je bila lani na ogled v Ljubljani.

Slovenija 5:00

Katoličani in evangeličani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti

Katoličani in evangeličani 50. dan po veliki noči obeležujejo binkošti, s katerimi zaključujejo velikonočni čas. S praznikom se spominjajo prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve. V več evropskih državah obeležujejo tudi binkoštni ponedeljek, ki je dela prost dan, zato je mogoče danes in v ponedeljek pričakovati povečan promet.

kultura 5:00

Rod Stewart nocoj v Stožicah na prvem koncertu v Sloveniji

V ljubljanski Areni Stožice bo nocoj prvič v Sloveniji nastopil Rod Stewart. Poslušalci ga poznajo po skladbah, kot so Sailing, The First Cut Is The Deepest in Rhythm Of My Heart, pa tudi po priredbah različnih avtorjev. Pred koncertom je 79-letni britanski glasbenik napovedal, da bo izvedel tudi več presenečenj. Letos je izdal album Swing Fever.

šport 18.5.2024 22:48

Visoki zmagi Švice in Švedske, zanesljivi Čehi in Slovaki, Finci v težavah

Na hokejskem svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem je Švedska v petem nastopu dosegla peto zmago, tokrat je s 7:2 premagala bronaste z zadnjega SP Latvijce. Zanesljivi so bili tudi Švicarji, ki so z 8:0 odpravili Dance, v derbiju dneva pa je Kanada premagala Finsko s 5:3. Gostitelji Čehi so brez težav odpravili Britance s 4:1.

šport 18.5.2024 22:44

Poraz Milana, zmaga Atalante

Nogometaši Milana so v 37. krogu italijanske lige gostovali pri Torinu in izgubili z 1:3. Pred tem je Atalanta v gosteh z 2:0 ugnala Lecce.