Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 8:18

Srbija podpisala dogovor s podjetjem Trumpovega zeta

Srbska vlada je podpisala pogodbo s podjetjem Jareda Kushnerja, zeta nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, o revitalizaciji nekdanjega sedeža jugoslovanskega ministrstva za obrambo v Beogradu, ki ga je leta 1999 bombardiral Nato. Kushner na tem območju načrtuje luksuzni hotel, zgraditi pa bo moral tudi muzej.

svet 8:12

Več deset mrtvih v novih izraelskih napadih na Gazo

Izraelska vojska je ponoči v napadu na begunsko taborišče Nuseirat v osrednjem delu Gaze ubila najmanj 20 ljudi. Še devet Palestincev je bilo ubitih v obstreljevanju mesta Gaza na severu enklave. Izraelska vlada tako še dalje zavrača pozive več tisoč protestnikov, ki so v soboto znova zahtevali premirje, ki bi omogočilo vrnitev zajetih talcev.

šport 8:10

Edmonton izsilil sedmo tekmo

Evan Bouchard in Ryan Nugent-Hopkins sta dosegla gol in dve podaji za Edmonton Oilers, ki je dosegel zmago s 5:1 proti Vancouver Canucks v šesti tekmi polfinala zahodne konference končnice severnoameriške hokejske lige v dvorani Rogers Place v Edmontonu. Ekipi sta poravnani 3:3 v zmagah.

Slovenija 8:05

V Volčjem Potoku razstava starodobnih avtomobilov

Društvo starodobnih vozil Kamnik v Arboretumu Volčji Potok danes pripravlja tradicionalno razstavo starodobnih avtomobilov, ki jo bo spremljala modna revija starodobnih oblačil. Razstava bo mednarodno obarvana, saj leta 2001 ustanovljeno društvo združuje tudi člane iz tujine.