Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 7:30

Kobilarna Lipica praznuje 444 let

V Kobilarni Lipica bodo danes obeležili 444-letnico delovanja. Ves dan bodo po posestvu najstarejše evropske kobilarne potekali samostojni ogledi in vožnje s kočijo, otroci pa bodo lahko sodelovali v delavnicah s poniji, so sporočili iz kobilarne.

šport 7:29

Usik postal absolutni prvak v težki kategoriji

Ukrajinski boksar Oleksander Usik je postal absolutni svetovni prvak v težki kategoriji, potem ko je v Rijadu po točkah premagal Britanca Tysona Furyja po 12 rundah. Usik je zmagal z deljeno sodniško odločitvijo z 2:1, poročajo tiskovne agencije, med njimi AFP in dpa.

šport 7:21

Dallas s trojnim dvojčkom Dončića do konferenčnega finala

Košarkarji Dallas Mavericks so na šesti tekmi serije z Oklahomo City Thunder z izidom 117:116 zabeležili še četrto zmago in se uvrstili v finale zahodne konference. Luka Dončić je z 29 točkami, 10 skoki in 10 podajami dosegel trojni dvojček za Dallas, ki je v drugem polčasu preobrnil zaostanek 17 točk.

šport 6:40

Izid lige NBA

Izid končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.

Slovenija 6:30

Prireditev ob dnevu kraškega ovčarja na Gradu Štanjel

Grad Štanjel bo danes osrednje prizorišče prireditve Dan kraškega ovčarja, ki jo v čast edine slovenske avtohtone pasme psov pripravlja Klub kraških ovčarjev Slovenije. Na dogodku bo prisotne nagovorila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. Hkrati bo potekala še prireditev Škratji Kras.

svet kultura 6:00

Cameron Diaz po dolgem premoru v Netflixovi komediji z Jamiejem Foxxom

Po desetih letih premora se ameriška igralka Cameron Diaz jeseni vrača z akcijsko komedijo Back in Action (Spet v akciji). Prve fotografije iz filma je na spletu nedavno objavil pretočni ponudnik Netflix. V filmu, ki so ga napovedali za 15. november, bo nastopila skupaj z igralcem Jamiejem Foxxom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.