Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 17:27

Izidi formule 1

Izidi formule 1 za VN Emilije Romanje v Imoli in vrstni red v svetovnem prvenstvu v sezoni 2024.

svet 17:17

Vojska DR Kongo po lastnih navedbah preprečila državni udar

Vojska Demokratične republike Kongo je danes po lastnih navedbah preprečila državni udar. Kot je v skopi izjavi povedal vojaški tiskovni predstavnik, je do poskusa udara prišlo davi blizu pisarn predsednika Felixa Tshisekedija v prestolnici Kinšasa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 17:09

Raducanu odpovedala kvalifikacije za OP Francije

Nekdanja zmagovalka odprtega teniškega prvenstva ZDA Emma Raducanu bo verjetno izpustila OP Francije v Parizu, potem ko je odpovedala nastop v kvalifikacijah. Britanka je sicer tretja med kandidatkami za glavni žreb, a bi ji uspešne kvalifikacije, ki se začnejo v ponedeljek, ponudile zagotovljeno pot na glavni turnir.

šport 17:09

Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor

Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

svet 16:50

Ameriška vojska začela z umikom iz Nigra

Ameriška vojska je začela umikati svoje sile iz Nigra, kar bo trajalo najdlje do 15. septembra, so danes v skupni izjavi sporočile ZDA in Niger. Ameriški umik sledi zahtevam vojaške hunte, ki je lani z vojaškim udarom prevzela oblast v Niameyu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.