Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 15:38

Helikopter iranskega predsednika naj bi se ponesrečil

Helikopter iranskega predsednika Ebrahima Raisija se je danes ponesrečil, poročanje iranskih medijev povzema francoska tiskovna agencija AFP. Po do zdaj znanih podatkih se je helikopter znašel v težavah in je moral "trdo pristati" v mestu Jolfa v iranski provinci Vzhodni Azerbajdžan.

šport 15:22

Trojna slovenska zmaga v Tacnu, mladi Hočevar pred Božičem in Savškom

Šestnajstletni slovenski kanuist Žiga Lin Hočevar je novi evropski prvak v slalomu na divjih vodah. A pri zgodovinskem dosežku slovenskega kanuja ni bil sam. Da so Slovenci osvojili prav vse kolajne, sta zaslužna še Luka Božič s srebrom in olimpijski prvak Beni Savšek z bronom.

Slovenija 15:05

V eksploziji plinske jeklenke poškodovana 78-letnica

V stanovanjski hiši na območju policijske postaje Rače je okoli poldneva prišlo do eksplozije plinske jeklenke, ki jo je menjala 78-letnica. Ta je v nesreči utrpela telesne poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti. Nastalo je za okoli 15.000 evrov gmotne škode, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

svet 14:47

V Dominikanski republiki izbirajo predsednika in poslance

V Dominikanski republiki danes potekajo parlamentarne in predsedniške volitve, na katerih se ponovna izvolitev obeta aktualnemu predsedniku Luisu Abinaderju. Volilna kampanja je minila v znamenju vprašanja migracij spričo krize na sosednjem Haitiju, ki ga že mesece pretresa nasilje oboroženih tolp, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 14:40

Rusija in Ukrajina ponoči sestrelili več kot sto izstrelkov

Ukrajina in Rusija danes poročata o sestrelitvah sovražnikovih izstrelkov. Ruska zračna obramba je nad Krimom sestrelila devet raket tipa atacms in dron. Še 60 ukrajinskih brezpilotnikov so sestrelili nad regijama Belgorod in Krasnodar. Ukrajinska vojska je medtem uničila vseh 37 ruskih dronov, v obstreljevanju Harkova pa je bilo ubitih več ljudi.

svet 13:34

Vinjen Slovenec pri Novigradu povzročil prometno nesrečo

V naselju Karigador blizu Novigrada v hrvaški Istri se je ponoči zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila lažje poškodovana 44-letni slovenski voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola, in 34-letna sopotnica, poroča časnik Glas Istre.