Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

kultura 5:00

Podelili bodo letošnje Plečnikove nagrade

Sklad arhitekta Jožeta Plečnika bo nocoj v Plečnikovi hiši v Ljubljani podelil letošnje Plečnikove nagrade. Slavnostna govornica na podelitvi osrednjih nacionalnih priznanj za vrhunska dela na področju arhitekture, urbanizma, krajinske arhitekture in oblikovanja interierja bo predsednica republike Nataša Pirc Musar.

gospodarstvo 5:00

20. maj - svetovni dan meroslovja

Svetovni dan meroslovja, ki ga obeležujemo 20. maja, je letos posvečen trajnosti. Letos ga obeležujemo prvič, odkar ga je prepoznala tudi organizacija ZN za izobraževanje, znanost in kulturo Unesco. Na svetovni dan meroslovja se sicer spominjamo podpisa metrske konvencije leta 1875 v Parizu.

gospodarstvo 5:00

Svetovni dan čebel letos v ospredje postavlja dejanja mladih

Danes obeležujemo svetovni dan čebel, ki letos v ospredje postavlja vključevanje mladih v prizadevanja za čebelarstvo in ohranjanje opraševalcev, saj gre za prihodnje skrbnike našega okolja. Napovedanih je več prireditev, danes bo znan tudi dobitnik nagrade zlata čebela, Ljubljana pa bo ob tej priložnosti sredi tedna gostila mednarodni forum.

Slovenija 0:30

Ljubljanski mestni svetniki danes o prilagojenem programu v šolah

Ljubljanski mestni svet bo na današnji seji med drugim odločal o dopolnitvah odlokov o ustanovitvi osnovnih šol Kašelj, Karla Destovnika - Kajuha, Livada, Oskarja Kovačiča, Polje, Vižmarje - Brod in Prule. Po predlogu bi v njih lahko delovali tudi oddelki z nižjim izobrazbenim standardom ter kasneje posebni program za otroke s posebnimi potrebami.