Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 21:16

Osem golov v Villarrealu, poraz Oblakovega Atletica

Nogometaši v španskem prvenstvu so danes odigrali tekme predzadnjega, 37. kroga. Villarreal in Real Madrid sta se razšla brez zmagovalca 4:4, Barcelona je doma s 3:0 premagala Rayo Vallecona, Girona v gosteh s 3:1 Valencio, madridski Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka pa je doma z 1:4 klonil proti Osasuni.

šport 20:34

Horvat in Gorenc Stanković avstrijska prvaka s Sturmom

Nogometaši graškega Sturma so postali avstrijski prvaki. V zadnjem krogu so tudi s pomočjo slovenskih reprezentantov Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata z 2:0 premagali celovško Austrio, pri čemer je Horvat na tej tekmo prispeval tudi podajo. Za Sturm je to prvi naslov po letu 2011, uspešno sezono je kronal tudi s pokalno lovoriko.

za uredništva pregled tiska 19:52

Večer o usodi novinarja Juliana Assangea (20. 5.)

Petra Lesjak Tušek v komentarju Vrednost žvižgačev piše o usodi novinarja in žvižgača Juliana Assangea. Odločitev sodišča, ali bo Assange izročen ZDA in pod kakimi pogoji, bo v več pogledih precedenčna. Razsežnosti odločitve bodo imele posledice za demokracijo v globalnem smislu, relevantne bodo tudi za delo medijev, novinarjev ter žvižgačev, meni.

šport 19:48

Koper - Maribor 1:1 (1:1)

Nogometaši Kopra in Maribora so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).