Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 8:33

Nafta dražja

Surova nafta se v današnjem trgovanju draži. Po poročanju Reutersa so razlog politične negotovosti v glavnih državah proizvajalkah, potem ko je iranski predsednik Ebrahim Raisi umrl v nedeljskem strmoglavljenju helikopterja, savdski prestolonaslednik Mohammed bin Salman pa je zaradi zdravstvenih težav kralja Salmana prestavil potovanje na Japonsko.

gospodarstvo 8:31

Na azijskih borzah ob začetku tedna optimistično vzdušje

Indeksi na azijskih borzah so ob začetku tedna večinoma obarvani v zeleno. Vlagatelji so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pozdravili dejstvo, da je ameriški indeks Dow Jones v petek ob koncu trgovalnega tedna prvič končal nad 40.000 točkami kot tudi nove napovedi Pekinga za okrepitev kitajskega nepremičninskega sektorja.

za uredništva pregled tiska 8:30

Dnevnik o slovenskem nogometnem prvenstvu (20. 5.)

Jože Okorn v komentarju Olimpija je kriva za dolgočasno prvenstvo piše o slovenskem nogometnem prvenstvu, ki je bilo zaradi velike premoči Celja po razburljivosti boja za prvaka eno najbolj dolgočasnih. Olimpija je namreč z vodstvom, ki je klub pahnilo v kaos, in s petimi milijoni evrov proračuna nekonkurenčna za boj s Celjani in Mariborčani.

Slovenija 8:29

Murska Sobota gosti srečanje mladih raziskovalcev Slovenije

Na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota se bo odvilo 58. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Sodelujoči osnovnošolci in srednješolci bodo predstavljali in zagovarjali svoje raziskovalne naloge. Danes bodo predstavili tudi rezultate nalog, razglasili pa jih bodo junija na slovesnosti v Ljubljani.

svet 8:22

Novi tajvanski predsednik ob prisegi pozval Kitajsko k ustavitvi ustrahovanja

Na položaj je danes prisegel novi tajvanski predsednik Lai Ching-te, ki je ob tem pozval Kitajsko, naj preneha politično in vojaško ustrahovati otok. Obenem se je zavzel za mir in menil, da bodo imeli odnosi med Taipejem in Pekingom v prihodnje velik vpliv na celoten svet. Obljubil je obrambo demokracije Tajvana.

gospodarstvo 8:15

Teš 6 še naprej ostaja v mirovanju

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš 6), ki bi ga po napovedih morali znova zagnati danes, bo miroval še predvidoma do prihodnjega tedna, saj so razmere na trgu elektrike še naprej ugodne, so danes za STA povedali v Tešu. Blok so zaradi rednih vzdrževalnih del ustavili 27. aprila.

šport 8:01

Katja Fain zmagovalka nagrade Beograda

Plavalka Branika Katja Fain je bila konec tedna najboljša v seštevku dveh izidov na plavalnem mitingu Trofej Beograda. V srbski prestolnici se je slovenska olimpijka veselila zmag na 100, 200 in 400 m prosto.