Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 9:19

Ryanair s tretjino višjim dobičkom in četrtino krepkejšimi prihodki

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je v poslovnem letu, ki ga je sklenil s koncem marca, vknjižil 1,92 milijarde evrov čistega dobička, kar je 34 odstotkov več kot leto pred tem. Prihodke je okrepil za 25 odstotkov na 13,4 milijarde evrov, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 9:09

Ob smrti iranskega predsednika izrazi sožalja iz več držav in gibanj

Ob smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija se vrstijo izrazi sožalja iz več držav. V Pakistanu so razglasili dan žalovanja. Gibanje Hamas je ob tem izrazilo hvaležnost za Raisijevo "podporo palestinskemu odporu", Hezbolah ga je označil za "zaščitnika odporniških gibanj", poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 9:07

Krim Mercator v novo sezono z novim članom strokovne ekipe

Slovenski ženski rokometni klub Krim Mercator se bo v prihodnji sezoni 2024/25 okrepil z novim članom strokovne ekipe v članski zasedbi. V vlogo pomočnika glavnega trenerja Dragana Adžića bo stopil Žiga Novak, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

svet 9:04

Raisi - konservativni klerik, ki je vodil Iran v turbulentnih letih

Pokojni predsednik Irana Ebrahim Raisi je svoji državi predsedoval manj kot tri leta, ki pa so bila za njegovo državo zelo turbulentna. Na notranjepolitičnem področju so Iran pretresali največji množični protesti v desetletjih, v zunanjih odnosih pa je posredna vojna islamske republike z Izraelom prerasla v bistveno bolj neposredno obliko.

za uredništva pregled tiska 8:58

Reporter o Logarjevi morebitni novi politični stranki (20. 5.)

Silvester Šurla v uvodniku Glas za tranzicijsko levico piše o morebitni novi politični stranki Anžeta Logarja. Stranke SDS se ne prevzema, pravi avtor. Ta je Janševa osebna last, njegova družba z omejeno odgovornostjo. Da Anže Logar ustanovi svojo stranko, ne pa prevzame SDS, ustreza tako Janezu Janši kot politični levici.

gospodarstvo 8:33

Nafta dražja

Surova nafta se v današnjem trgovanju draži. Po poročanju Reutersa so razlog politične negotovosti v glavnih državah proizvajalkah, potem ko je iranski predsednik Ebrahim Raisi umrl v nedeljskem strmoglavljenju helikopterja, savdski prestolonaslednik Mohammed bin Salman pa je zaradi zdravstvenih težav kralja Salmana prestavil potovanje na Japonsko.