Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 9:59

Pirc Musar za življenjsko delo odlikovala Anito Ogulin

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je Aniti Ogulin v znak hvaležnosti in spoštovanja za njeno življenjsko delo, predano prostovoljstvu in pomoči potrebnim ljudem, s katerim je neizbrisljivo zaznamovala slovensko družbo, podelila državno odlikovanje zlati red za zasluge.

kultura 9:40

V Galeriji Fotografija ob 20-letnici razstava portretov Iz oči v oči

V Galeriji Fotografija bodo drevi 20. obletnico galerije obeležili z odprtjem skupinske razstave zastopajočih umetnikov. Razstava z naslovom Iz oči v oči z deli 25 fotografov in fotografinj v fokus postavlja motiv portreta, ki v sodobni fotografiji zagotovo ni najpopularnejši motiv.

svet 9:38

Ob smrti Raisija odzivi tudi iz Evrope

V Bruslju so danes izrazili sožalje zaradi smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija in drugih predstavnikov države v nedeljski helikopterski nesreči. V mislih smo z njihovimi družinami, je sporočil predsednik Evropskega sveta Charles Michel. Italijanska premierka Giorgia Meloni je izrazila solidarnost z iransko vlado in ljudstvom.

svet 9:27

Ob smrti iranskega predsednika izrazi sožalja iz več držav in gibanj

Ob smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija se vrstijo izrazi sožalja iz več držav. V Pakistanu so razglasili dan žalovanja. Gibanje Hamas je ob tem izrazilo hvaležnost za Raisijevo "podporo palestinskemu odporu", Hezbolah ga je označil za "zaščitnika odporniških gibanj", poročajo tuje tiskovne agencije.

kultura 9:26

Plesno razpoloženi Rod Stewart na svoji zadnji turneji navdušil Ljubljano

V okviru svoje turneje, ki jo je poimenoval Še zadnjič (One Last Time), se je v Ljubljani v nedeljo ustavil britanski pevec Rod Stewart. To je bil njegovi prvi slovenski koncert v karieri, s katerim je dokazal, da ima svoje občinstvo tudi v tem delu Evrope. Njegov nastop, ki je postregel z največjimi uspešnicami, je bil precej plesno razpoložen.