Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 16:43

Geoplin: Slovenija se ne zanaša več na ruski plin

Geoplin plin kupuje na podlagi pogodbe z alžirskim Sonatrachom in na podlagi kratkoročnih pogodb za nakupe na likvidnih trgih v EU. Pri slednjih se šteje, da je bil plin že predhodno uvožen v EU in ima poreklo EU, so se v Geoplinu danes odzvali na ugotovitve Evropske komisije, da se Slovenija zanaša na ruski plin, uvožen prek Avstrije.

vreme 16:42

Vreme: Oblačno

Ponoči se bo pooblačilo. Krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte, bodo od jugozahoda zajele večji del Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

svet 16:33

Izraelski obrambni minister napovedal razširitev ofenzive v Rafi

Izrael je dolžan razširiti svojo kopensko ofenzivo v Rafi na jugu Gaze, je med današnjim obiskom svetovalca Bele hiše za nacionalno varnost Jakea Sullivana v Tel Avivu izjavil izraelski obrambni minister Joav Galant in ponovno izpostavil potrebo po uničenju Hamasa. Galant je sicer že pred dnevi napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi.

šport 16:26

Dalić objavil hrvaški seznam za EP 2024

Selektorji nogometnih reprezentanc, ki bodo sodelovale na letošnjem evropskem prvenstvu, to bo med 14. junijem in 14. julijem v Nemčiji, v teh dneh objavljajo razširjene sezname igralcev. Slovenski selektor Matjaž Kek ga bo predvidoma objavil 29. maja, že danes pa ga je v Zagrebu njegov hrvaški kolega Zlatko Dalić.

šport 16:07

Nogometaši Celja zaznamovali sezono 2023/24

V nedeljo se je po skupaj 180 tekmah končala 33. sezona slovenskega državnega nogometnega prvenstva. Že pred časom si je svoj drugi naslov zagotovilo Celje, ki je kazalo najbolj konstantne predstave in si tako tudi soglasno zasluženo prislužilo novo slavje po sezoni 2019/20.