Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 14:43

Rusija izvedla nove napade z droni na Ukrajino

Ruske sile so ponoči izvedle nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ukrajinskih regij. Po navedbah Kijeva je zračna obramba sestrelila 29 ruskih dronov, v napadih pa je bila ranjena najmanj ena oseba. V ruskem obstreljevanju Hersona je bila medtem danes ubita ena oseba, so sporočile lokalne oblasti.

šport 14:42

Veronika Erjavec preskočila prvo oviro v kvalifikacijah Rolanda Garrosa

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec, 168. igralka na današnji posodobljeni svetovni jakostni lestvici, je uspešno začela kvalifikacije za drugi grand slam sezone, odprto prvenstvo Francije. V Parizu je v prvem krogu kvalifikacij ugnala 110. igralko sveta, Američanko Claire Liu, z 2:6, 6:3 in 6:3.

Slovenija 14:42

Sviz poziva k umiku predlaganih sprememb pravilnika o normativih v predšolski vzgoji

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) skupaj z društvom šolskih svetovalnih delavcev v pismu ministru za vzgojo in izobraževanje Darju Feldi izraža nestrinjanje z novim predlogom sprememb pravilnika o normativih za opravljanje dejavnosti predšolske vzgoje. Pozivajo ga k prilagoditvam oz. umiku predlaganih sprememb.

gospodarstvo 14:36

V Italiji v torek vsesplošna stavka taksistov

Italijanski sindikati so za torek napovedali stavko taksistov po vsej državi. Za to so se odločili zaradi nasprotovanja deregulaciji sektorja, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

šport 14:33

Orefice ponosen na igro svojih varovank v Estoniji

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je z zmago in porazom vrnila s prvega turnirja zlate evropske lige v Estoniji. Na igro svojih varovank v Rakvereju je bil ponosen tudi slovenski selektor Alessandro Orefice.

gospodarstvo 14:30

Zlato in baker rekordno visoko, srebro na 11-letnem vrhu

Nepričakovana smrt iranskega predsednika Ebrahima Raisija v nedeljski helikopterski nesreči se odraža tudi na trgu surovin. Zlato in baker sta med trgovanjem dosegla rekordno vrednost, na 11-letni vrh so poskočile tudi cene srebra.

Slovenija 14:15

Začetek sojenja materi umrlega otroka v razgretem vozilu pri Preboldu in njenemu partnerju

Na Okrožnem sodišču v Celju se je danes z branjem obtožnice začelo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Zaradi varovanja zasebnosti oškodovancev je sodišče pri zagovorih obtoženih javnost izključilo. Zato se ne ve, ali sta podala zagovora in kaj sta povedala.