Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

11:00 - Novinarska konferenca s predstavitvijo Maratona Franja BTC City

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 11:54

Rusija izvedla nove napade z droni na Ukrajino

Ruske sile so ponoči izvedle nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ukrajinskih regij. Po navedbah Kijeva je zračna obramba sestrelila 29 ruskih dronov, v napadih pa je bila ranjena najmanj ena oseba. V ruskem obstreljevanju Hersona je bila medtem danes ubita ena oseba, so sporočile lokalne oblasti.

Slovenija 11:50

Svoboda na evropske volitve s sloganom V Evropi s svojo glavo

Stranka Svoboda se na evropske volitve podaja s sloganom V Evropi s svojo glavo. Program, ki so ga predstavili na današnji novinarski konferenci, po besedah nosilke kandidatne liste in aktualne poslanke Irene Joveve (Svoboda/Renew) naslavlja tisto, kar ljudem največ pomeni: mir, zdravo okolje, enotnost in dobre možnosti za svoboden način življenja.

Slovenija 11:46

Direktorica Europola za STA: Organizirani kriminal spodkopava pravno državo

Kriminalne združbe s prelivanjem nezakonito pridobljenega denarja v zakonite posle in korupcijo poskušajo pridobivati moč in vpliv, s tem pa spodkopavajo pravno državo, je v pogovoru za STA opozorila izvršna direktorica Europola Catherine De Bolle. Odgovor na to vidi v mednarodnem sodelovanju organov pregona, tudi ob podpori Europola.

gospodarstvo 11:37

Tečaji na Ljubljanski borzi dopoldne pridobivajo

Tečaji najpomembnejših delnic na Ljubljanski borzi so se dopoldne zvišali, indeks SBI TOP se je do 11.30 okrepil za 0,71 odstotka. Indeks so navzgor potisnile predvsem delnice NLB, ki so se podražile za 1,73 odstotka in za katere je dopoldne vladalo največ zanimanja. Vlagatelji občutneje povprašujejo tudi po delnicah Pozavarovalnice Sava in Krke.

gospodarstvo 11:24

IAEA: Lani 168 primerov kraj in izgub radioaktivnega materiala

Lani je 31 držav prijavilo 168 primerov kraj in izgub radioaktivnega materiala, je danes ob začetku konference o jedrski varnosti na Dunaju sporočila Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA). V tej luči je pozvala predvsem k boljšemu nadzoru pri transportu tega materiala.

Slovenija 11:23

Policisti kazensko ovadili požigalca v Kopru

Kriminalisti in policisti so pretekli vikend zaključili policijsko preiskavo požara v Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil, tri stanovanjske hiše pa so bile huje poškodovane. Po pridržanju so 38-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je v nedeljo odredil pripor, so sporočili iz PU Koper.