Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:06

Vodenje iranskega zunanjega ministrstva prevzema jedrski pogajalec Ali Bageri

Iranskega zunanjega ministra Hoseina Amir-Abdolahiana, ki je v nedeljo skupaj z iranskim predsednikom Ebrahimom Raisijem umrl v helikopterski nesreči, bo na položaju nasledil njegov namestnik Ali Bageri, so danes sporočili v Teheranu. Bageri je bil med drugim glavni pogajalec v jedrskih pogajanjih z Zahodom.

šport 12:06

Kostanjšek v finalu, Žvegelj v polfinalu

Slovenska veslača uspešno nadaljujeta olimpijske kvalifikacije v Luzernu. V boju za Pariz 2024, je Nina Kostanjšek že opravila s polfinalom in se kot tretja prebila v finale. Isak Žvegelj je bil danes uspešen v četrtfinalu in ga popoldan čaka še polfinale.

Slovenija 12:06

Šmarska občina v odpravljanje posledic četrtkovih poplav

Šmarska občina, v kateri je v četrtek zvečer v zelo kratkem času padlo slabih 100 litrov dežja na kvadratni meter, prednostno odpravlja posledice poplav in prizadetim občanom nudi pomoč. Občina je že bila v stiku z najbolj prizadetimi občani, o obliki pomoči pa se bodo konkretneje dogovorili v prihodnjih dneh, so za STA danes povedali na občini.

svet 12:01

Napadalec na Fica po opozorilih ministra morda ni deloval sam

Moški, ki je bil konec tedna obtožen poskusa umora slovaškega premierja Roberta Fica, morda ni deloval sam, je v nedeljo opozoril slovaški notranji minister Matuš Šutaj Eštok. Po njegovih besedah sum podpira več indicev, med drugim dejstvo, da je bila vsebina na storilčevem profilu na Facebooku izbrisana, ko je bil ta že v pridržanju.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti zaradi okvare vozila oviran promet med priključkoma Kronovo in Dobruška vas proti Obrežju, na gorenjski avtocesti pa na izvozu Brnik iz smeri Ljubljane.

šport 11:59

Đoković že 426. teden na vrhu lestvice ATP

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je tudi 426. teden vodilni na svetovni jakostni lestvici ATP. Đoković s tem iz tedna v teden izboljšuje lasten rekord. Na drugem in tretjem mestu sledita Italijan Jannik Sinner in Španec Carlos Alcaraz.

svet 11:54

Rusija izvedla nove napade z droni na Ukrajino

Ruske sile so ponoči izvedle nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ukrajinskih regij. Po navedbah Kijeva je zračna obramba sestrelila 29 ruskih dronov, v napadih pa je bila ranjena najmanj ena oseba. V ruskem obstreljevanju Hersona je bila medtem danes ubita ena oseba, so sporočile lokalne oblasti.