Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 13:18

Izraelski obrambni minister napovedal razširitev ofenzive v Rafi

Izrael je dolžan razširiti svojo kopensko ofenzivo v Rafi na jugu Gaze, je med današnjim obiskom svetovalca Bele hiše za nacionalno varnost Jakea Sullivana v Tel Avivu izjavil izraelski obrambni minister Joav Galant in ponovno izpostavil potrebo po uničenju Hamasa. Galant je sicer že pred dnevi napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi.

Slovenija 13:16

Začetek sojenja materi umrlega otroka v razgretem vozilu pri Preboldu in njenemu partnerju

Na Okrožnem sodišču v Celju se je danes z branjem obtožnice začelo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Zaradi varovanja zasebnosti oškodovancev je sodišče pri zagovorih obtoženih javnost izključilo. Zato se ne ve, ali sta podala zagovora in kaj sta povedala.

šport 13:13

Žvegelj le v malem finalu, Kostanjšek še v boju za OI

Slovensko veslanje še vedno upa na prvi olimpijski nastop po Londonu 2012. V boju za Pariz 2024 je še vedno Nina Kostanjšek, ki je v današnjem polfinalu olimpijskih kvalifikacij v Luzernu zasedla tretje mesto in se prebila v torkov finale. Isak Žvegelj je bil kot četrti za mesto prekratek in ga čaka nastop v finalu B.

Slovenija 13:10

Osumljenec streljanja v vasi Gorjansko v priporu

Dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru je za 50-letnega osumljenca streljanja v vasi Gorjansko odredila pripor. 50-letnik je v sredo v eni izmed trgovin v vasi uporabil strelno orožje, pri čemer nihče ni bil poškodovan. Policisti še niso uspeli potrditi motiva za streljanje, saj se osumljenec pred dogodkom ni z nikomer sprl.

Slovenija gospodarstvo 13:04

Nevladniki DZ pozvali k umiku resolucije in referenduma o Jeku 2

Za referendumsko odločanje o gradnji drugega bloka krške nuklearke (Jek 2) trenutno ni znanih dovolj podatkov, meni več okoljskih nevladnih organizacij, zato DZ pozivajo, naj umakne predloga resolucije o rabi jedrske energije in posvetovalnega referenduma o Jeku 2. Država bi morala predstaviti tudi scenarij s 100 odstotkov OVE, poudarjajo.

Slovenija 12:55

Gibalno ovirani kolesarji krenili na pot od Radgone do Novega Sada

Trije gibalno ovirani kolesarji so se danes s kolesi, prirejenimi za športne invalide, odpravili na 500-kilometrsko pot od avstrijske Radgone do Novega Sada v Srbiji. Na njej bodo prečkali tudi Slovenijo in Hrvaško, pot naj bi trajala pet dni. Projekt je dobrodelen, saj bodo med potjo podarili dve ročni kolesi Varaždinskim toplicam.