Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 13:33

Tožilec ICC zahteva izdajo naloga za aretacijo Netanjahuja in voditeljev Hamasa

Glavni tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karim Khan je danes zahteval izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja in najvišjih voditeljev palestinskega islamističnega gibanja Hamas zaradi domnevnih vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti, storjenih v napadu na Izrael 7. oktobra in ofenzivi v Gazi.

Slovenija 13:25

Svoboda na evropske volitve s sloganom V Evropi s svojo glavo

Stranka Svoboda se na evropske volitve podaja s sloganom V Evropi s svojo glavo. Program, ki so ga predstavili na današnji novinarski konferenci, po besedah nosilke kandidatne liste in aktualne poslanke Irene Joveve (Svoboda/Renew) naslavlja tisto, kar ljudem največ pomeni: mir, zdravo okolje, enotnost in dobre možnosti za svoboden način življenja.

gospodarstvo 13:21

Golob v DZ zavrnil očitke o politizaciji ministrstva za kmetijstvo

Ta vlada je na ravni EU dosegla premike, ki so izrazito v korist interesom slovenskega kmeta, kmetijska ministrica Mateja Čalušić pa s predstavniki kmetov vodi dialog o njihovih odprtih vprašanjih in zahtevah, je premier Robert Golob v DZ zavrnil očitke o politizaciji kmetijskega ministrstva. Ministrici Čalušić zaupa.

svet 13:18

Izraelski obrambni minister napovedal razširitev ofenzive v Rafi

Izrael je dolžan razširiti svojo kopensko ofenzivo v Rafi na jugu Gaze, je med današnjim obiskom svetovalca Bele hiše za nacionalno varnost Jakea Sullivana v Tel Avivu izjavil izraelski obrambni minister Joav Galant in ponovno izpostavil potrebo po uničenju Hamasa. Galant je sicer že pred dnevi napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi.

Slovenija 13:16

Začetek sojenja materi umrlega otroka v razgretem vozilu pri Preboldu in njenemu partnerju

Na Okrožnem sodišču v Celju se je danes z branjem obtožnice začelo sojenje materi še ne dveletnega dečka, ki je lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Zaradi varovanja zasebnosti oškodovancev je sodišče pri zagovorih obtoženih javnost izključilo. Zato se ne ve, ali sta podala zagovora in kaj sta povedala.

šport 13:13

Žvegelj le v malem finalu, Kostanjšek še v boju za OI

Slovensko veslanje še vedno upa na prvi olimpijski nastop po Londonu 2012. V boju za Pariz 2024 je še vedno Nina Kostanjšek, ki je v današnjem polfinalu olimpijskih kvalifikacij v Luzernu zasedla tretje mesto in se prebila v torkov finale. Isak Žvegelj je bil kot četrti za mesto prekratek in ga čaka nastop v finalu B.