Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

kultura 14:02

Jubilejni 25. Forum Tomizza pod geslom Slovnica pozabe

Ta teden se bo med sredo in petkom na območju Trsta, Kopra in Umaga zgodil že 25. Forum Tomizza, simpozij z nizom dogodkov, ki ga v čast pisatelja Fulvia Tomizze vse od leta 1999 prirejajo na stičišču treh meja.

Slovenija 14:00

Pirc Musar ob obisku novomeško bolnišnico označila za zgodbo o uspehu

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes obiskala Splošno bolnišnico Novo mesto, ki letos obeležuje 130-letnico delovanja. Bolnišnico je označila kot zgodbo o uspehu, saj da je finančno najuspešnejša bolnišnica v državi. Podprla je tudi namero, da se zdravnikom v javnem zdravstvu prepove delo pri koncesionarjih in t. i. čistih zasebnikih.

Slovenija 14:00

Zbor za republiko na evropskih volitvah podpira tiste, ki delijo njihova stališča

Zbor za republiko je sprejel odločitev, da se na evropskih volitvah ne opredeljuje do posameznih kandidatov, političnih strank in poslanskih skupin v Evropskem parlamentu, podpirajo pa tiste, ki delijo njihova stališča. Med drugim zavračajo centralizacijo EU in podpirajo tesnejše sodelovanje na področju zunanjih meja, varnosti in obrambe, navajajo.

svet 13:57

Tožilec ICC zahteva izdajo naloga za aretacijo Netanjahuja in voditeljev Hamasa

Glavni tožilec Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karim Khan je danes zahteval izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, obrambnega ministra Joava Galanta in treh voditeljev Hamasa zaradi domnevnih vojnih zločinov in zločinov proti človečnosti, storjenih v napadu na Izrael 7. oktobra in ofenzivi v Gazi.

svet 13:54

Ob smrti Raisija odzivi tudi iz Evrope

V Bruslju so danes izrazili sožalje zaradi smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija in drugih predstavnikov države v nedeljski helikopterski nesreči. Poleg EU se je na smrt odzvala zveza Nato, izraza sožalja in solidarnosti pa sta prišla tudi iz Rima in Pariza, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 13:52

Golob: Razmere na področju migracij pod nadzorom, opozicija straši ljudi

Italija za jesen pripravlja nove ukrepe, s katerimi bodo zaostrili nadzor na meji s Slovenijo, je danes v poslanskem vprašanju glede migracij premierju Robertu Golobu zatrdil Branko Grims (SDS). Predsednik vlade je te navedbe označil za "popolne izmišljotine", zatrdil, da so razmere pod nadzorom, opoziciji pa očital strašenje ljudi.

Slovenija 13:51

V zvezi združenj borcev NOB pozivajo k udeležbi na evropskih volitvah

V Zvezi združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja (ZZB NOB) Slovenije pozivajo k udeležbi na junijskih volitvah v evropski parlament. Volivce pozivajo, da na volitvah izberejo možnosti, ki ohranjajo mir in krepijo izvorne temelje EU, protifašizem in protinacizem in ki krepijo demokracijo, vladavino prava in človekove pravice.