Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 16:26

Dalić objavil hrvaški seznam za EP 2024

Selektorji nogometnih reprezentanc, ki bodo sodelovale na letošnjem evropskem prvenstvu, to bo med 14. junijem in 14. julijem v Nemčiji, v teh dneh objavljajo razširjene sezname igralcev. Slovenski selektor Matjaž Kek ga bo predvidoma objavil 29. maja, že danes pa ga je v Zagrebu njegov hrvaški kolega Zlatko Dalić.

šport 16:07

Nogometaši Celja zaznamovali sezono 2023/24

V nedeljo se je po skupaj 180 tekmah končala 33. sezona slovenskega državnega nogometnega prvenstva. Že pred časom si je svoj drugi naslov zagotovilo Celje, ki je kazalo najbolj konstantne predstave in si tako tudi soglasno zasluženo prislužilo novo slavje po sezoni 2019/20.

Slovenija 16:04

Najmlajša kandidatka za evropske volitve je stara 24 let, najstarejši kandidat pa 79

Državna volilna komisija (DVK) je objavila statistiko kandidatov za evropske volitve glede na njihovo starost in izobrazbo. Najmlajša kandidatka je stara 24 let, najstarejši kandidat pa 79. Največ kandidatov je starih med 46 in 61 let. Skoraj polovica kandidatov ima visokošolsko izobrazbo 2. stopnje, en kandidat pa je brez izobrazbe.

gospodarstvo 16:02

Ljubljanska borza: Indeks pridobil tretjino odstotka

Indeks najpomembnejših podjetij na Ljubljanski borzi SBI TOP se je prvi dan novega tedna zvišal za 0,37 odstotka. Navzgor so ga potisnile delnice Cinkarne Celje, NLB, Save Re in Krke, preostalim delnicam v indeksu se tečaj danes ni spremenil. Borzni posredniki so sklenili za 2,3 milijona evrov poslov, od tega več kot polovico z delnicami NLB.

promet 16:00

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na cesti Novo mesto-Metlika promet v Jugorju pri Metliki urejen izmenično enosmerno zaradi nesreče.