Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

11:00 - Novinarska konferenca s predstavitvijo Maratona Franja BTC City

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

šport 10:46

Martin Hojak nepričakovano izpadel v uvodni borbi

Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju je Martin Hojak v konkurenci do 73 kg nepričakovano izpadel že v uvodnem krogu. Čeprav je imel 26-letni slovenski reprezentant večino dvoboja pobudo, ga je z odločilno akcijo tik pred koncem presenetil 20-letni Romun Ioan Dzitac.

gospodarstvo 10:41

Zaključeno čezmejno posvetovanje glede vzporednega tira proge Divača-Koper

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je zaključilo posvetovanje z Italijo na planski ravni glede vzporednega tira za zdaj še predvideni enotirni progi Divača-Koper. Sosednja država predlaga spremljanje učinkovitosti omilitvenih ukrepov in monitoring ter nadaljnje sodelovanje, kar bo Slovenija upoštevala, so sporočili.

svet 10:37

Novi tajvanski predsednik ob prisegi pozval Kitajsko k ustavitvi ustrahovanja

Na položaj je danes prisegel novi tajvanski predsednik Lai Ching-te, ki je ob tem pozval Kitajsko, naj preneha politično in vojaško ustrahovati otok. Zavzel se je za mir in menil, da bodo imeli odnosi med Taipejem in Pekingom velik vpliv na celoten svet. Peking je medtem poudaril, da je Tajvan ne glede na notranjepolitične razmere del Kitajske.

Slovenija 10:21

V preteklem tednu v prometni nesreči umrl en človek

V preteklem tednu se je na slovenskih cestah zgodila ena smrtna prometna nesreča, v kateri je umrl en človek. Letos so slovenske ceste terjale 16 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 24 smrtnih žrtev, so danes sporočili z Generalne policijske uprave.

Slovenija 10:17

Preiskava smrti petletne deklice v okolici Markovcev še poteka

Policijska preiskava petkove nesreče v okolici Markovcev, v kateri je umrl otrok, še vedno poteka, so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor. Po poročanju medijev je v jašek, poln vode, padla petletna deklica. Kljub oživljanju, nadaljnji pomoči reševalcev in zdravstveni pomoči v bolnišnici je deklica umrla.

gospodarstvo 10:13

Evropski dan pomorstva za krepitev zavedanja o dejavnosti

20. maj je evropski dan pomorstva. Z njim želi EU krepiti zavedanje o pomenu te dejavnosti, s pomočjo katere se v EU po morju prepelje več kot dve tretjini vsega blaga. Slovenija praznuje tudi svoj dan pomorstva, ki ga obeležuje 7. marca.

svet 10:13

Ob smrti iranskega predsednika izrazi sožalja iz več držav in gibanj

Ob smrti iranskega predsednika Ebrahima Raisija se vrstijo izrazi sožalja iz več držav. Kitajski voditelj Xi Jinping je njegovo smrt označil za veliko izgubo, ruski predsednik Vladimir Putin pa je Raisija označil za izjemnega politika. V Pakistanu so medtem razglasili dan žalovanja. Odzvali sta se tudi gibanji Hamas in Hezbolah.